Tην απόλυτη διαβεβαίωση του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ότι η έδρα του υπό σύσταση ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα είναι η Πάτρα, έλαβαν την Πέμπτη 4 Απριλίου, οι φορείς της πόλης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, που συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό στην Αθήνα ζητώντας του να ξεκαθαρίσει τη θέση του Υπουργείου για το θέμα που ανέκυψε μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά ότι η έδρα του ΤΕΙ θα είναι το Μεσολόγγι.
Σε ό,τι αφορά τις πιέσεις των εκπροσώπων της πόλης και του νομού για την παραμονή των τμημάτων ΣΔΟ και του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στην Πάτρα, ο κ. Παπαθεοδώρου, είπε ότι το Προεδρικό Διάταγμα έχει διαβιβαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς υπογραφή και δεν επιδέχεται καμία αλλαγή.
Στην συνάντηση με τον κ. Παπαθεοδώρου συμμετείχαν o Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Τσούκαλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Κώστας Μπουρδούλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σιγαλός, Χαράλαμπος Στανίτσας και Μαρία Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη.
Παρά την απαίτηση και την επιμονή του Δημάρχου να συμμετάσχει στην σύσκεψη με τον κ. Παπαθεοδώρου αντιπροσωπεία των καθηγητών, των σπουδαστών και των εργαζομένων του ΤΕΙ που μετέβησαν για τον σκοπό αυτό στην Αθήνα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς συνάντησε την κάθετη διαφωνία του υφυπουργού.
Αμέσως μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΤΕΙ για το περιεχόμενο της συζήτησης και ακολούθως απαιτήθηκε σύσκεψη, παρουσία όλων των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση, με τον ειδικό συνεργάτη του Υπουργού για το σχέδιο «Αθηνά», τον κ. Άγγελο Λάσκαρη, η οποία διήρκεσε από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.
Κατά τη διάρκεια της ευρείας αυτής συσκέψεως, έγινε εξονυχιστικός διάλογος πάνω στα αιτήματα των καθηγητών και των σπουδαστών του ΤΕΙ αλλά και των φορέων της πόλης.
Ο κ. Λάσκαρης δεσμεύτηκε μόνο για τη μεταβατικότητα όλων των σχολών που καταργούνται, αλλά απέρριψε το αίτημα για την παραμονή της σχολής Κοινωνικής Εργασίας και άφησε ένα απειροελάχιστο ενδεχόμενο για την παραμονή ενός τμήματος της Σχολής ΣΔΟ στην Πάτρα.