H Πάτρα είναι το πολιτιστικό επίκεντρο της Δυτικής Ελλάδας με θεσμούς που έχουν απήχηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

O Δήμος Πατρέων διαθέτει τα παρακάτω Νομικά Πρόσωπα που έχουν αποκλειστικό αντικείμενο ενασχόλησης τον πολιτισμό.

O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, της λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων, της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων κ.α.

Περισσότερα.

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων έχει βασικό αντικείμενο τον Πολιτισμό και τη διαχείριση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Πάτρας. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη διαθέτει πλούσια συλλογή βιβλίων και έργων τέχνης. Βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας, πλησίον του Δημαρχείου (Μαιζώνος 10).

Διαθέτει οργανωμένο δανειστικό σύστημα και δικαίωμα δανεισμού έχουν όλοι οι χρήστες της βιβλιοθήκης αφού εφοδιαστούν με την κάρτα μέλους. Ο ηλεκτρονικός κατάλογος είναι διαθέσιμος εδώ.

Η πρόσβαση στη συλλογή σπάνιων βιβλίων γίνεται μετά από αίτημα του ενδιαφερόμενου. Πρόκειται για εκδόσεις με περίτεχνες βιβλιοδεσίες που αποτυπώνουν την ιστορική πορεία του βιβλίου στο πέρασμα του χρόνου από το 1572 μέχρι τα μέσα του περασμένου αιώνα.

Περισσότερα.

Δημοτική Πινακοθήκη

Η Δημοτική Πινακοθήκη φιλοξενεί παροδικά εκθέσεις καταξιωμένων δημιουργών. Βρίσκεται στην οδό Μαιζώνος 10.

Περισσότερα.

Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Πατρέων -Πατρινό Καρναβάλι.

Το Καρναβάλι της Πάτρας είναι το μεγαλύτερο καρναβάλι στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Ευρώπης. Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση έχει συσταθεί με αποκλειστικό αντικείμενο τη διοργάνωση και προβολή του.

Η τελετή έναρξης γίνεται κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου αλλά η προετοιμασία όλων αρχίζει πολύ νωρίτερα ….

Περισσότερα.

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας

Είναι ένας θεατρικός οργανισμός με πανελλήνια απήχηση που παράγει πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο και έχει να επιδείξει μια πολύπλευρη δραστηριότητα, εντός και εκτός Πατρών.

Περισσότερα.

Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων

Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας αποτελεί εδώ και 46 χρόνια ένα δυναμικό κύτταρο διάδοσης του λαϊκού μας χορού και πολιτισμού. Σήμερα έχει πάνω από 1400 μέλη στα τμήματα ενηλίκων. Η εγγραφή και η εκμάθηση χορού είναι εντελώς δωρεάν.

Περισσότερα.

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»

¨Μια ορχήστρα δωματίου με μαντολίνα πρώτα και δεύτερα, μαντόλες, κλασσικές κιθάρες και κόντρα μπάσο...¨

H Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων ιδρύθηκε το 1985 από τον Θανάση Τσιπινάκη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή και Μαέστρο της Ορχήστρας έως το 2012 που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Το ρεπερτόριο της ορχήστρας κινείται μεταξύ Κλασικής μουσικής, μουσικής Μπαρόκ, συνθέσεων του 20ου αιώνα και Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής. Επί σκηνής κατά τη διάρκεια των 37 χρόνων παρουσίας της, συνεργάστηκε με την πλειοψηφία των πιο σημαντικών Ελλήνων ερμηνευτών και συνθετών. 

Διδαχθείτε μαντολίνο στη σχολή της καταξιωμένης Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» ή ενταχθείτε στα τμήματά της αν είστε ήδη κλασικός κιθαρίστας ή μαντολινίστας.

Περισσότερα.

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων
Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων

ώρες επικοινωνίας 16:00 – 21:00

2610432556
Αγ. Διονυσίου 12-16 (κτίριο Δημοτικής Μουσικής)
dsopatras@yahoo.gr

Δημοτικό Ωδείο

Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών είναι ένα μουσικό σχολείο υψηλών προδιαγραφών το οποίο έχει καταγραφεί σε Πανελλήνιο επίπεδο ως ένα από τα πλέον αξιόπιστα Μουσικά Ιδρύματα.

Περισσότερα.

Δημοτικό Ωδείο
Δημοτικό Ωδείο - Διοικητικό Προσωπικό
2610271087
Αράτου 23

Εικαστικό Εργαστήρι

Το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Πατρέων στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στη Πλατεία Κορύλλων. Στο τμήμα ενηλίκων έχει τμήματα ζωγραφικής, κεραμικής, κοσμήματος και βυζαντινής αγιογραφίας που προσφέρουν τη δυνατότητα μιας εξειδικευμένης, συστηματικής μαθητείας.

Περισσότερα.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Εικαστικό Εργαστήρι - Καλλιτεχνική Διευθύντρια - Γραμματεία
Μαρία Μανεσιώτη

Ανδριανή Φατούρου : 2610-620724

 

Ωράριο λειτουργίας:

Νοέμβριος – Μάιος: καθημερινές (εκτός Τρίτης) 14:00-20:00 & Σάββατο 9:30 – 14:30
Ιούνιος – Οκτώβριος: καθημερινές 10:00-13:00

2610620724
Πλατεία Κορύλλων, Πάτρα – Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο
art.patras@patrasculture.gr