Από το 2015 η Δημοτική Αρχή με συνεχείς παρεμβάσεις στους αρμοδίους Κυβερνητικούς Παράγοντες και Οργανισμούς, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, έχει απαιτήσει την ενεργοποίηση των σχετικών νομικών διατάξεων για την εξάλειψη των εστιών μόλυνσης από τον αμίαντο στο Δήμο της Πάτρας.
Τέλος Νοεμβρίου του 2019, ο Δήμαρχος πήγε στην Αθήνα μαζί με τους προέδρους των συλλόγων των Εργατικών κατοικιών Ταραμπούρα και Αγίου Νεκταρίου και ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ να αναλάβει την απομάκρυνση των στεγών αμιάντου στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Νεκταρίου και την αντικατάστασή του με νέες. Η αρμοδιότητα της συντήρησης των εργατικών κατοικιών ήταν στις υποχρεώσεις του ΟΕΚ, που συγχωνεύτηκε στον ΟΑΕΔ. Η απάντηση ήταν αρνητική γιατί η αρμοδιότητα αυτή του ΟΕΚ δεν μεταβιβάστηκε στον ΟΑΕΔ.
Αρχές Ιανουαρίου ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δρεπάνου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αγίου Νεκταρίου συναντήθηκε με τον κ. Αραβώση, Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Έθεσε το θέμα του αμίαντου στην Πάτρα και ειδικότερα απαίτησε από την Κυβέρνηση και τα Αρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν την απομάκρυνση των υλικών, που περιέχουν αμίαντο από τις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Νεκταρίου και την αποκατάσταση των στεγών. Επιπλέον να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες του πρώην Εργοστασίου της Αμιαντίτ στο Δρέπανο να αποκαταστήσουν περιβαλλοντικά το χώρο, γιατί αποτελεί σοβαρή εστία μόλυνσης για την περιοχή και υψηλού κινδύνου για την υγεία των κατοίκων.
Οι κυβερνήσεις φέρουν τεράστιες ευθύνες γιατί δεν λαμβάνουν μέτρα εδώ και πολλά χρόνια για να υποχρεώσουν την Εθνική Τράπεζα και την συνιδιοκτήτρια εταιρεία να προχωρήσουν στην άμεση αποκατάσταση του χώρου της πρώην Αμιαντίτ. Ενώ στηρίζουν τις τράπεζες με δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό και έχουν θεσμοθετήσει την ηλεκτρονική διαδικασία για τον άμεσο πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας φτωχών λαϊκών οικογενειών, ώστε να εξασφαλίσουν τα κέρδη των μετόχων τους. Από την άλλη δεν κάνουν τίποτα για να αναγκάσουν την συγκεκριμένη τράπεζα και την συνιδιοκτήτρια εταιρεία να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς και την Νομοθεσία ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων εξαιτίας της ύπαρξης αμιάντου και να εξυγιανθεί ο χώρος της πρώην Αμιαντίτ.
Οι απαιτούμενες ενέργειες για την απομάκρυνση του αμίαντου, είναι φανερό ότι δεν υλοποιούνται γιατί οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις τα μέτρα που προστατεύουν την υγεία και το περιβάλλον τα θεωρούν κόστος και εμπόδιο στην ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους.
Η προστασία της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος αποτελεί για την Δημοτική Αρχή προτεραιότητα και θα συνεχίσουμε μαζί με τους φορείς και τον πατραϊκό λαό, να διεκδικούμε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων των εργατικών κατοικιών και των κατοίκων της τοπικής κοινότητας του Δρεπάνου.