ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ

Είναι γνωστό ότι οι μαζικοί φορείς των υγειονομικών και ο λαός της Πάτρας, εδώ και περίπου 20 χρόνια, αγωνίστηκαν για να μην κλείσει και να μη μεταφερθεί το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος (πρώην Σανατόριο). Οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών και των υπόλοιπων φορέων της πόλης μας, εμπόδισαν τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να προχωρήσουν στο σχεδιασμό για το κλείσιμο του Νοσοκομείου.

Ήρθε όμως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, παίρνοντας τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής, προχώρησε τελικά στο κλείσιμο.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη χρονιά, 86 φορείς της Πάτρας, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο, διεκδίκησαν και συνεχίζουν να διεκδικούν το άνοιγμα του Νοσοκομείου.

Σήμερα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες του κόμματός της, μιλάει για ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα, που υπαγόρευσε το κλείσιμο του Θώρακος! Ανερυθρίαστα μας λένε λίγο πολύ, ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε για το καλό των ασθενών!

Αντί να ικανοποιήσουν τα αιτήματα του λαού και των εργαζομένων στην Υγεία, για αναβάθμιση του Νοσοκομείου, το οποίο κάλυπτε τις ανάγκες όλης της νοτιοδυτικής Ελλάδας, για ενίσχυσή του με προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων, με όλον τον αναγκαίο εξοπλισμό, το θυσίασαν στην πολιτική που βάζει την υγεία στο ζύγι του κόστους – οφέλους.

Ταυτόχρονα, με όσα λένε, ουσιαστικά ενισχύουν την κυβερνητική πολιτική, που προχωρά στο κλείσιμο Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε όλη την επικράτεια και επιβεβαιώνουν ότι πίσω απ’ αυτές τις επιλογές, κρύβεται ο συνολικός σχεδιασμός για ενίσχυση του εμπορευματικού χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας, υποβάθμιση των δημόσιων δομών, με ταυτόχρονη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα.

Ο κάθε καλοπροαίρετος, μπορεί εύκολα να κατανοήσει, ότι εάν σήμερα υπήρχε το Νοσημάτων Θώρακος, θα αποτελούσε άλλο ένα πολύτιμο όπλο στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Αυτό θέλει να κρύψει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να απεκδυθεί των ευθυνών του για τις τεράστιες ελλείψεις που πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός της περιοχής μας, με τα εναπομείναντα Νοσοκομεία να έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε «μίας νόσου».