Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της εποπτευόμενης από το Υπουργείο εταιρείας «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Α.Ε.» κ. Δώρα Γαλάνη και τον Διευθυντή της εταιρείας κ. Θεοδόση Ψυχογιό, είχε προ ημερών στην Αθήνα ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας.
Ο κ. Δημαράς συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Βασίλη Λοτσάρη, την Γενική Διευθύντρια Έργων και Περιβάλλοντος κ. Ελένη Αλεξοπούλου, τον Διευθυντή Αρχιτεκτονικού Έργου- Η/Μ κ. Βασίλη Σταμόπουλο και τον Διευθυντή Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής κ. Βασίλη Τσιγάρα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η πλήρης πρόταση του Δήμου Πατρέων σχετικά με την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό και τους εκπροσώπους της Α.Ε. και ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την υλοποίησή της, με την υπογραφή μνημονίου μεταξύ της «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Α.Ε.» και του Δήμου Πατρέων.
Η εταιρεία θα αναλάβει τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και θα τους χρηματοδοτήσει μέσα από το πράσινο ταμείο.
Προκειμένου μάλιστα να έχει πλήρη εικόνα για την περιοχή, εκπρόσωποι της εταιρείας θα έρθουν στην Πάτρα τη μεθεπόμενη εβδομάδα για να επισκεφθούν τους προτεινόμενους προς ενοποίηση χώρους.
Με βάση την πρόταση του Δήμου Πατρέων ο αναδειχθείς αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης (Μυκηναϊκή Νεκρόπολη και Οικισμός) θα συνδεθεί με την Ρωμαϊκή Γέφυρα και το χώρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου.
Παράλληλα θα ενοποιηθούν και αναδειχθούν επιπλέον οι υφιστάμενοι αρχαιολογικοί χώροι (Αρχαίο Ωδείο, Ιππόδρομος, Φρούριο, Βυζαντινά Μνημεία) και συγχρόνως θα προβληθεί η φυσιογνωμία της πόλης, μέσω στοιχείων της πρόσφατης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς (διατηρητέα ιδιωτικά και δημόσια νεοκλασικά κτίρια, ιεροί ναοί μοναδικής αρχιτεκτονικής, κλίμακες που συνδέουν τα δύο επίπεδα της πόλης, κλπ) που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής παρέμβασης.