Παρουσία δεκάδων φίλων των εικαστικών, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην «Αγορά Αργύρη», τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης ενηλίκων και παιδικών τμημάτων του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων.
Στην έκθεση η οποία θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, φιλοξενούνται περισσότερες από 1200 δημιουργίες 400 μαθητών, από τα εργαστήρια ζωγραφικής, κεραμικής, κατασκευών, αγιογραφίας και κοσμήματος των εργαστηρίων Πατρών και Βραχνεΐκων ( χειμερινών και θερινών τμημάτων).
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε, πως «επειδή η Δημοτική Αρχή έχει συνέχεια και αυτή την τετραετία θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, προκειμένου τόσο στο εικαστικό εργαστήριο όσο και τους υπόλοιπους τομείς να υπάρξει σημαντικό έργο».
Η κ. Γεροπαναγιώτη σημείωσε επίσης, ότι « η Δημοτική Αρχή και ο Πολιτιστικός Οργανισμός δεν προτίθενται να ωραιοποιήσουν τα πράγματα, προσθέτοντας πως για παράδειγμα οι καθηγητές που διδάσκουν στο εικαστικό εργαστήρι δεν έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά».
Τέλος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού επεσήμανε,πως «στόχος είναι τόσο οι εικαστικές τέχνες όσο και ότι άλλο είναι στην κατηγορία της καλλιτεχνικής παιδείας, να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό σε μόνιμη βάση, καθώς κάθε οικογένεια έχει το δικαίωμα της πρόσβασης στις τέχνες, δεδομένου ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια και δεν είναι μόνο για τους λίγους».
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέμβαση με σύντομο χαιρετισμό έκαν ο αντιδήμαρχος παιδείας Παναγιώτης Πετρόπουλος.
Από την πλευρά του ο συντονιστής των καθηγητών του εικαστικού εργαστηρίου κ. Βάος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη ανάπτυξη του εικαστικού εργαστηρίου, καλωσορίζοντας τους μαθητές του εικαστικού τμήματος των Βραχνεϊκων. Ο κ. Βάος έκανε ειδική αναφορά στους μαθητές του εικαστικού τμήματος από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών του Αγίου Στεφάνου.
Στα τμήματα του Εικαστικού εργαστηρίου, δίδαξαν οι ζωγράφοι, Καραλή Βασιλική, Καρατζά Άννα, Μπαρμπαγιάννη Έλλη, Στάμου Βασιλική, Στεφανίδη Χρύσα, Παντελής Διονύσιος, Παπαμιχαήλ Αγγελική, Χατζηπαπάς Αριστομένης και Βressoud Ganaelle, οι κεραμίστες Κανελλοπούλου Μαρία, Κοντόγεωργα Παναγιώτα, Μεθενίτης Σπύρος και Μόρφη θεοδώρα. Ο Κωνσταντίνος – Στάυρος Φυσκίλης δίδαξε αγιογραφία, κόσμημα ο Δημήτριος Κωλέτης και Ιστορία της Τέχνης η Πολυξένη Γιαννούλη. Το συντονισμό των καθηγητών είχε ο Αντώνης Βάος.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης :
Καθημερινές πρωί: 09:00 – 13:00 απόγευμα 17:00 – 21:00
Σάββατα πρωί 09:00 -14:00.