Η θυελλώδης ιστορία της Ελλάδας των δύο τελευταίων αιώνων είναι το σκηνικό τού έργου για τον Μεγάλο Ξεσηκωμό των Ελλήνων!

Ο διαχρονικός αγώνας του ανθρώπου υπέρ των στοιχειωδών και βασικών δικαιωμάτων του, μέχρι να θεωρηθούν κεκτημένα, είναι το κεντρικό θέμα. Οι χαρακτήρες του έργου υπηρετούν ανθρώπινα αρχέτυπα και κοινωνικά πρότυπα, με ρόλους εμπνευσμένους από τους βασικούς συντελεστές των τελευταίων δύο αιώνων, που συγκρούονται αναπόφευκτα, μέσω δε των συγκρούσεων αυτών

επιτυγχάνεται πάντοτε η Λύσις, ενίοτε θριαμβευτικά, ενίοτε όμως με τραγικές συνέπειες εκατέρωθεν των αντιμαχομένων. Η συλλογική αλλά και η ατομική Ελευθερία είναι ο πολυπόθητος στόχος.

Ο αέναος Αγών όλων των δυνάμεων δημιουργεί την πλοκή του έργου.

Στο έργο συμπεριλαμβάνονται μελοποιημένα ποιήματα του Εθνικού μας Ποιητή Κωστή Παλαμά (Της Καλογριάς ο Γιός, Η Νίκη, ο Ακρίτας κ.ά.) του Άγγελου Σικελιανού (Το Πανανθρώπινο Εμβατήριο της Ελλάδας) του Ρήγα Φερραίου (Όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά), του Συνθέτη κ.ά.

Επί σκηνής:

Ο Συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης και ορχηστρικό σύνολο 7 ατόμων:

Τζένη Δριβάλα , υψίφωνος

Τζίνα Φωτεινοπούλου , υψίφωνος

Αγάπη Παπαμήτσου , υψίφωνος

Θοδωρής Μπιράκος , τενόρος, τρομπέτα

Κώστας Γιαλίνης , αφηγητής

Βαγγέλης Γκούμας κρουστά

Νίκος Τουλιάτος , κρουστά

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

https://www.youtube.com/watch?v=5gcdZVe7bwA

https://www.youtube.com/watch?v=WWMUa4kHI_I

Το έργο θα παρουσιαστεί βιντεοσκοπημένο διαδικτυακά, την 25η Μαρτίου 2021, ανήμερα της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

(Η ηλεκτρονική διεύθυνση προβολής θα ανακοινωθεί σύντομα)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά.