ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 3ουΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΕΤΠΑ

3.652.776,0 € (Συμβατικός: 1.936.260,61 €)

Δήμος Πατρέων – Δ/νση Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ

Η πράξη αφορά στην ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση του 3ου Γυμνασίου Πατρών, δυναμικότητας 270 μαθητών, στη θέση του παλαιού σεισμόπληκτου το οποίο έχει κατεδαφιστεί, στην περιοχή Υψηλών Αλωνίων, στο κέντρο της Πάτρας στο ΟΤ 90-93. Το νέο κτίριο θα αποτελείται από ισόγειο, α’ όροφο και β’ όροφο, περίπου 3.125,00 τ.μ. με υπόγειο 840,00 τ.μ. περίπου. Θα περιλαμβάνει: αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, wc (αγοριών - κοριτσιών - ΑΜΕΑ), γραφεία, βιβλιοθήκη, εννέα (9) αίθουσες διδασκαλίας, μία (1) αίθουσα ξένων γλωσσών, εργαστήρια (πληροφορικής, φυσικών επιστημών με παρασκευαστήριο, τεχνολογίας με αποθήκη, καλλιτεχνικών με αποθήκη), δύο (2) κλιμακοστάσια, κ.α. Στο υπόγειο θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης (για το προσωπικό του σχολείου), αποθηκευτικοί χώροι & χώροι λοιπών εγκαταστάσεων. Τα δώματα θα διαμορφωθούν σε «πράσινες στέγες» γεγονός που θα συμβάλλει θετικά στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου.

Το τελικό παραδοτέο έργο θα αποτελείται από το κτίριο διδασκαλίας με όλες τις προβλεπόμενες εγκαταστάσεις (ηλεκτρικές, υδραυλικές κλπ) και από την διαμόρφωση του αύλειου χώρου (περιφράξεις, χώρους άθλησης κλπ). Το παραδοτέο έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό.

Με την κατασκευή του νέου κτιρίου, επιτυγχάνεται η πλήρης κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Πατρών και ταυτόχρονα η λειτουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου.