Περί Υιοθεσίας

Σκύλο ή γάτα?

Σίγουρα είναι θέμα προτίμησης πρωτίστως ,αν είστε cat person ή dog person,  αλλά ας λάβουμε υπόψη μας και τα παρακάτω :

  • Το μόνο βέβαιο είναι πως ένας σκύλος σίγουρα απαιτεί περισσότερο χρόνο και ενασχόληση απ ότι μια γάτα. Απαιτεί χρόνο για την εκτόνωση του , βόλτες κτλ που μια γάτα θα βολευτεί ίσως παίζοντας   στη γωνία με μια κουρτίνα επί ώρες. Μια γάτα θα ήταν ίσως ο ιδανικός σύντροφος για ένα ηλικιωμένο άτομο με μπόνους τη μείωση της πίεσης για τον ιδιοκτήτη της συμφώνα με τις ιατρικές μελέτες!!  
  • Το κόστος ετησίως για ένα σκύλο μεσαίου μεγέθους είναι περίπου το ίδιο με το κόστος συντήρησης μιας γάτας, όσο όμως μεγαλώνει το μέγεθος του σκύλου αυξάνεται γραμμικά και το κόστος συντήρησης του.
  • Μια γάτα ανεξαρτήτου ηλικίας ίσως να μην είναι κατάλληλη για οικογένειες με πολύ μικρά παιδάκια ενώ ένας σκύλος υπό προϋποθέσεις να μπορέσει να ταιριάξει στη δυναμική μιας νεαρής οικογένειας.
  • Οι γάτες είναι πολύ εύκολο να εκπαιδευτούν σε σχέση με την τουαλέτα τους σε σχέση με ένα σκύλο που θα θα χρειαστεί  να του αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο  μέχρι να μεγαλώσει αν πρόκειται για κουταβάκι.
  • Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως ο σκύλος ίσως χρειαστεί εκπαίδευση για να μπορέσουμε να τον διαχειριζόμαστε με ασφάλεια για εμάς και για εκείνον και αυτό προϋποθέτει επιπλέον χρόνο και ενασχόληση από πλευράς μας.

Αν υπάρχουν ήδη ζωάκια στην οικογένεια μας θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα ταιριάξει και με εκείνα πέραν όλων όσων αφορούν στα δίποδα της οικογένειας

Σκύλοι

Σκύλοι

Περισσότερα

Γάτες

Γάτες

Περισσότερα

Με Ειδικές Ικανότητες

Περισσότερα

Ζωάκια Τρίτης Ηλικίας

Ζωάκια Τρίτης  Ηλικίας

Περισσότερα