ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 10-6-2023

Για 9η συνεχόμενη χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου της Πάτρας,  δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και μαθήτριες να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για όλες τις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Στην εποχή μας κάθε λαϊκή οικογένεια  αισθάνεται την ανάγκη τα παιδιά της να αποκτήσουν ουσιαστική μόρφωση. Να έχουν γνώσεις, να έχουν κριτήρια για τη ζωή, να είναι καλλιεργημένα, να έχουν εφόδια, να είναι προσανατολισμένα και ικανά να σταδιοδρομήσουν, να ζήσουν σε καλλίτερες συνθήκες απ’ ό,τι οι γονείς τους.

Οι ανάγκες αυτές είναι βασικές, είναι πραγματικές, απορρέουν από τις σύγχρονες εξελίξεις και μπορούν να ικανοποιηθούν πλήρως. Κι όμως, σήμερα οι ανάγκες αυτές δεν ικανοποιούνται. Αντίθετα, τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Κάθε οικογένεια ξοδεύει τεράστια ποσά και το άγχος και η ανασφάλεια για το μέλλον έχουν φωλιάσει σε κάθε οικογένεια.

Αυτές ακριβώς τις ανάγκες έρχεται το Λ.Φ.Α να καλύψει προκειμένου να ανακουφίσει την κάθε λαϊκή οικογένεια του δήμου μας αλλά και των όμορων δήμων.     

 

Μέχρι σήμερα πάνω από 5.000 μαθητές και μαθήτριες στηρίχθηκαν σε αυτό και οι περισσότεροι  από αυτούς είδαν το όνειρο τους να πραγματοποιείται με την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ψυχή του Λαϊκού Φροντιστηρίου είναι οι εκατοντάδες καθηγητές και οι φύλακες που όλα αυτά τα χρόνια μας στηρίζουν και προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους. Μαζί γινόμαστε η ζωντανή απόδειξη πως με την αλληλεγγύη και τη συνεργασία ο λαός μπορεί να υπερνικήσει κάθε εμπόδιο και δυσκολία.

Κανένα παιδί χωρίς πρόσβαση σε βοήθεια και παιδεία. Κανένας μαθητής χωρίς ευκαιρία για να πετύχει τους στόχους και τα όνειρά του. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά με την χαρά και την ενέργεια που μας δίνουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους.

Η διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών και τη φετινή σχολική περίοδο 2023-2024, απαιτεί όπως είναι φυσικό μεγαλύτερη συμμετοχή  εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών που έχει προκύψει.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού, απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων, αλλά και στους Φορείς τους, να υποστηρίξουν με την συμμετοχή τους την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

 

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά:

-Για τους μαθητές και μαθήτριες της Β΄& Γ΄ Λυκείου την Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη έως την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη.

-Για τους μαθητές και μαθήτριες Α΄ Λυκείου την Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη έως την Παρασκευή  22  Σεπτέμβρη.

-Για τους μαθητές του Γυμνασίου και Δημοτικού από την Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη έως την Παρασκευή  29  Σεπτέμβρη.

-Για τους μαθητές του Δημοτικού από την Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη έως την Παρασκευή 29  Σεπτέμβρη.

 

Οι αιτήσεις γίνονται μπορούν να κατατεθούν με τους εξής τρόπους:

1) Στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου 17 Α, 3ος Όροφος καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή  και ώρα 10 π.μ. έως 2 μ.μ.  
Τηλ. Επικοινωνίας: 2610-274035

2) Στα Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων και Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Πατρέων.

3) Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν επίσης αιτήσεις συμμετοχής  στο e-mail:  fal@patras.gr

 

Οι αιτήσεις έχουν αναρτηθεί στο  site του Δήμου Πατρέων, στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.e-patras.gr/el/laiko-frontistirio-0