Τη δική του «σφραγίδα» στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμο της Πάτρας για την Τσικνοπέμπτη(16 Φεβρουαρίου) θα βάλει και φέτος από νωρίς το πρωίο Πολιτιστικός Οργανισμός με την πραγματοποίηση μιας σειράς δράσεων,σε γειτονιές  και πλατείες  της πόλης.

 

Στιςεκδηλώσεις κυριαρχεί το στοιχείοτου λαϊκού και της παράδοσης, με τα σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού και λαϊκά συγκροτήματα να δημιουργούν και παρουσιάζουν μουσικές , χορούς και τραγούδια εναρμονισμένα με το πνεύμα των ημερών.

 

Το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνει η Κοινωφελής του Πατρινού Καρναβαλιού με την πραγματοποίηση στην Άνω Πόλη του δρώμενου – παρωδία των «Γάμων της Βασίλισσας του Καρναβαλιού» και συναυλίες.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΣΙΚΝΟΠΈΜΠΤΗΣ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

 

Η Δημοτική Μουσική θα επισκεφθεί Δημοτικά Σχολεία της πόλης

 

11.00   Το σύνολο πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας θα παίξει έξω από το     Δημοτικό Ωδείο

 

11.00-14.30  Η «Μπάντα Χάλκινων» που αποτελείται από καταξιωμένους δεξιοτέχνες μουσικούς της πόλης μας θα περιηγηθεί σε όλο το κέντρο της πόλης με παραδοσιακά τραγούδια.

 

12.00 - 15.00  ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Λαϊκό παραδοσιακό γλέντι από πενταμελή ορχήστρα

 

12.00 – 15.00  ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

To σχήμα «Στέκι Καλλιτεχνών» θα πραγματοποιήσει λαϊκό γλέντι με παραδοσιακό τραγούδι.

 

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΚΔΗΩΣΕΙΣ

19.00 – ΑΝΩ ΠΟΛΗ – «Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ)

Δρώμενο -  παρωδία με θέμα το «Γάμο της Βασίλισσας του Καρναβαλιού» και πρωταγωνιστές τους μνηστήρες που θα προσπαθήσουν να της κλέψουν την καρδιά.

Βασισσμένο σε πρόταση του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού με τη συμμετοχή συλλόγων.

 

19.00ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΝΤΑΔΟΡΩΝ  (ΧΩΡΟΣ – ΣΚΑΛΕΣ ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ)

Συναυλία με τη συμμετοχή των χορωδιών SantaMaura – συλλόγου Λευκαδιτών Πάτρας «ΗΦανερωμένη».

 

21.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α’– ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΓΚΙΝΤΙΚΙ»

 

 Ένα ξεχωριστό  μουσικό σχήμα με ιδιαίτερο ύφος το οποίο μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, το βιολί, τα κρουστά, πραγματοποιεί μια  σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού.

Οι «ΓΚΙΝΤΙΚΙ» Έχουν βρεθεί δίπλα σε σημαντικούςκαλλιτέχνες όπως οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Χαίνιδες, Villagers of IoanninaCity, Σπύρος Γραμμένος, Βάσω Βασιλειάδου ενώ στο ενεργητικό τους έχουν πολλές ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα αλλά και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία).