κολυμπι - χειμωνας 2022

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων ξεκινά και τη φετινή σεζόν τα δωρεάν προγράμματα στη φύση από σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και κάνει την αρχή λειτουργώντας τμήμα υδρογυμναστικής για την προετοιμασία Χειμερινής Κολύμβησης.

 

Η υδρογυμναστική αποτελεί πρόγραμμα δυναμικών ασκήσεων στη θάλασσα και προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία. Στο μάθημα προηγείται σωστή προετοιμασία πριν την είσοδο στον νερό με τις κατάλληλες ασκήσεις, αλλά και οδηγίες για την ομαλή και ασφαλή μετάβαση στη θάλασσα. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτούνται βατραχοπέδιλα και χεράκια κολύμβησης. Ο χρόνος παραμονής στο νερό καθορίζεται από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες.

 

Το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή – Πλαζ Αγυιάς

ώρα 12:00-13:00

Σημείο Συνάντησης: ναυαγοσωστικός πύργος στην μικρή πλευρά είτε ανάμεσα στους δύο ναυαγοσωστικούς πύργους της μεγάλης πλευράς, αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Ενδεικτική διάρκεια: 40 λεπτά

 

Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται από την Γιώτα Φουράκη, δημοτική υπάλληλο, γυμνάστρια και κάτοχο Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαχείριση Γήρανσης και χρόνιων Νοσημάτων.

 

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο  2610461225 και 2610436652 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.),

στο email: parkoedu@gmail.com

ή στο messenger της σελίδας του Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064156776469

 

(Σημειώνεται ότι τα προγράμματα στη φύση υλοποιούνται μόνο πρωινές ώρες, σύμφωνα με το ωράριο εργασίας και με τους όρους της σύμβασης των εργαζόμενων καθηγητών της Φυσικής Αγωγής).