ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά το Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο της ανάπτυξης στενών σχέσεων συνεργασίας με όλες τις Ελληνικές Ομοσπονδίες και τις Τοπικές - Περιφερειακές Ενώσεις είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) και την Τοπική Ένωση της.

Οι μέχρι τώρα συζητήσεις ανάμεσα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλο, στελέχη της ΕΟΠ, τον Πρόεδρο της Τοπικές Επιτροπής της ΕΟΠ Ανδρέα Συνοδινό και τον Ομοσπονδιακό προπονητή υπεύθυνο του κλιμακίου Πάτρας Νίκο Πλέα, αφορούσαν:

  • Στη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων και Νέων Ανδρών – Γυναικών 2-5 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος», για το οποίο ο Δήμος παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή έμπρακτη στήριξη του (διάθεση δημοτικού ξενώνα και εξοπλισμών).
  • Στη διεύρυνση και συστηματοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών με τον προγραμματισμό στοχευμένων εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων και ένα διεθνές γεγονός, για την παραπέρα ανάπτυξη του αθλήματος, στο οποίο η πόλη μας έχει τεράστια παράδοση.

 

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και σε συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και του Προέδρου της ΕΟΠ Χάρη Μαριόλη, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Η διεξαγωγή των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Εφήβων-Νεανίδων και Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών είναι για μας μια διοργάνωση με ιδιαίτερη βαρύτητα και θα δώσει νέα δυναμική για το μέλλον της Πυγμαχίας.

Η Πάτρα είναι ένα «εμβληματικό» σημείο για τους λάτρεις του αθλήματος και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Σαν Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας στόχος μας είναι να πραγματοποιούνται τα Πρωταθλήματα μας και στην περιφέρεια, όπως και οι μεγάλες Διεθνείς Αθλητικές Διοργανώσεις.

Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη για την έμπρακτη προσφορά του και το αμέριστο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το άθλημα της Πυγμαχίας γεγονός που μας δίνει τη βεβαιότητα ότι και στο μέλλον θα μας δοθεί η δυνατότητα μιας νέας συνεργασίας προς όφελος των κοινωνικών και αθλητικών στόχων των δύο φορέων μας».