Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει1

Το σπινθηροβόλο «μικρό μιούζικαλ» "Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει" των Νίκου Κυπουργού και Θωμά Μοσχόπουλου, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του σύγχρονου ελληνικού μουσικού θεάτρου, καταφθάνει στην Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων για να γοητεύσει το κοινό με το χιούμορ, την ποιητική του φλέβα και την ανατρεπτική του διάθεση.

 

Το Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει αποτελεί μια ιδεώδη εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο της μουσικής για παιδιά κάθε ηλικίας και θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας για δύο μοναδικές παραστάσεις την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 στις 10.30 το πρωί και στις 19.00, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με την Λυρική Σκηνή.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Το έργο παρουσιάζεται σε νέα, ευρηματική σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή, γνωστού για μια σειρά από σκηνοθετικές προτάσεις που συγχωνεύουν αξεδιάλυτα το μουσικό με το θεατρικό στοιχείο, και στελεχώνεται με μια εξαιρετική διανομή λαμπερών λυρικών ερμηνευτών με τη συμμετοχή πενταμελούς μουσικού συνόλου. Η θεματολογία, οι διασκεδαστικές ερμηνείες και η εξαιρετικά άμεση μουσική γραφή κάνουν τις βασικές έννοιες της μουσικής να μεταδίδονται απευθείας ακόμη και στο αμύητο κοινό, σαν παιχνίδι.

Τη μουσική του έργου υπογράφει ο διακεκριμένος συνθέτης Νίκος Κυπουργός.

 

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής

Τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός, το λιμπρέτο ο Θωμάς Μοσχόπουλος σε συνεργασία με τον συνθέτη. Μεταγραφή για μικρό σύνολο: Χαράλαμπος Γωγιός

Tο σκηνικό και τα κοστούμια ο Κέννυ ΜακΛέλλαν και τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος. Συνεργάτιδα σκηνοθέτρια: Ελεάνα Τσίχλη

 

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Χάρης Ανδριανός / Παύλος Πανταζόπουλος (Βασιλιάς), Βάσια Ζαχαροπούλου (Μούσα), Δημήτρης Ναλμπάντης (Μουσικός).

Συμμετέχει πενταμελές μουσικό σύνολο.

 

Προπώληση www.ticketservices.gr από το Σάββατο 14 Μαΐου.