Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

 

Συναυλίες, χορωδίες, μουσικές, προβολές ταινιών, εικαστικές δημιουργίες, ποδηλατάδες, κοντσέρτα και θέατρα δρόμου, αποτελούν ένα μόνο μέρος των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων  εκδηλώσεων που έχει σχεδιάσει για φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου της Πάτρας.

Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσει το άναμμα των φώτων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στην πλατεία Γεωργίου, η εμφάνιση ξυλοπόδαρων,  παιδικών χορωδιών και η πραγματοποίηση συναυλίας.

Την Τετάρτη  13 Δεκεμβρίου στα Παλαιά Σφαγεία θα ξεκινήσουν οι προβολές των παιδικών ταινιών οι οποίες θα διαρκέσουν 10 ημέρες.

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού στην «Ιχθυόσκαλα» τα παιδιά θα μαθαίνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές υπο την καθοδήγηση καθηγητών του Εικαστικού Εργαστηρίου

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου η Πάτρα θα γεμίσει με εποχούμενους Αϊ Βασίληδες, με την πραγματοποίηση σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών της καθιερωμένης ποδηλατάδας η οποία θα δώσει και φέτος ξεχωριστό χρώμα.

Το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, το οποίο θα γίνει την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, θα αποτελέσει μια από τις ξεχωριστές στιγμές των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων) και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς), το ιστορικό κέντρο της Πάτρας θα πλημμυρίσει από  εορταστικά δρώμενα με καλικάντζαρους, ξυλοπόδαρους, μονόροδα, ζογκλέρ, κρουστά, χάλκινα και θέατρα δρόμου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετέχει η μπάντα του Δήμου Πατρέων.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί και θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα.