ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ 1

Οι εργασίες για την κατασκευή νέας πλατείας, στην περιοχή του Αγίου Αλεξίου (στις οδούς Θράκης, Ιωαννίνων και Αγίας Σοφίας), ολοκληρώνονται, με αποτέλεσμα ένας ακόμα υπέροχος χώρος, ελεύθερος για όλους, γεμάτος πράσινο μέσα στον ιστό της πόλης, να παραδίδεται στους δημότες από την Δημοτική Αρχή.

Πρόκειται για το τμήμα του άλσους που βρισκόταν το πρώην λούνα παρκ και επί 25 χρόνια, οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές -αν και έπαιρναν δάνεια για δήθεν αναπτυξιακούς όπως υποστήριζαν σκοπούς- δεν έδωσαν το απαιτούμενο ποσόν στην τράπεζα που ήταν ιδιοκτήτης, για να παραμείνει κοινόχρηστο για τους κατοίκους.

Σήμερα ο Δήμος σ’ αυτόν το χώρο, δημιούργησε την συγκεκριμένη πλατεία, φυτεύοντας 75 νέα δέντρα και επιπλέον θάμνους, όπως ακριβώς προβλέφθηκε στην εγκεκριμένη και χρηματοδοτημένη μελέτη από το Πράσινο Ταμείο, με προϋπολογισμό 770.000 ευρώ. 

Στην πλατεία, περιλαμβάνεται παιδική χαρά περιφραγμένη και ασφαλής για τα παιδιά, χωρισμένη με παιχνίδια ανά ηλιακές ομάδες και δραστηριότητες, παγκάκια και τραπεζόπαγκοι και δυνατότητα πρόσβασης ΑμΕΑ σε όλα τα σημεία.

Η συνολική έκταση χώρου είναι 3.018 τ.μ. και η μελέτη περιλαμβάνει και την διαμόρφωση των πεζόδρομων παράλληλα της πλατείας, έκτασης 1.251 τ.μ.