Στο πρόβλημα που ανέκυψε με τη διανομή μεγάλων ποσοτήτων ακατάλληλων φρούτων σε μαθητές του Σχολείου Δεμενίκων, αναφέρεται ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Φίλιας με επιστολές του προς τους Υπουργούς Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Αρβανιτόπουλο και Τσαυτάρη. Ο κ. Φίλιας ζητά να ληφθούν μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγιεινή των μαθητών από παρόμοια περιστατικά.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριοι, Υπουργοί,

στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προβλημάτων σίτισης των μαθητών και του Ευρωπαϊκούπρογράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μοιράστηκαν σε σχολεία της Πάτρας, σε κάθε μαθητή, κιβώτια που περιείχαν φρούτα, μια πρωτοβουλία που μας βρίσκει θερμούς υποστηρικτές, καθώς είναι γνωστά τα προβλήματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση και στον μαθητικό κόσμο της χώρας μας.

Ωστόσο στο Δημοτικό Σχολείο των Δεμενίκων στην Πάτρα, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες σάπιων φρούτων στα κιβώτια που διανεμήθηκαν, γεγονός που – όπως αντιλαμβάνεστε, σε περίπτωση κατανάλωσης, θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών.

Κατόπιν αυτού δέχθηκα πολλά παράπονα από το σύλλογο γονέων αλλά και τους εκπαιδευτικούς που ζητούν να ληφθούν μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγιεινή των μαθητών από παρόμοια περιστατικά.

Σας ζητώ, με την ευαισθησία που σας διακρίνει, να μεριμνήσετε, ώστε να λειτουργήσουν όλοι οι μηχανισμοί που θα διασφαλίσουν την υγεία των μαθητών από τυχόν αμέλεια ή κερδοσκοπία, για να μην υπονομεύονται οι σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στην κατεύθυνση της στήριξης των μαθητών και της ποιότητας της διατροφής τους».