Ο Δήμος Πατρέων σάς προσκαλεί στην Ολοκλήρωση – Παρουσίαση Εκπαιδευτικών Δράσεων, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στις 19.00 στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήριαπου πραγματοποιήθηκαν από την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου και το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Πλαζ Αγυιάςμε τη συνεργασία των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας.

 

Από την πλευρά της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας σημειώνεται ότι συμμετείχαν 71 σχολεία και 2.337 μαθητές στα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν από τη Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Παλαιά σφαγεία και συγκεκριμένα στα:

 

Από μέρους του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων και της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου σημειώνεται ότι υλοποιήθηκαν τρεις δράσεις με θέμα την ανακύκλωση (χαρτί, ηλεκτρικές, συσκευές και καπάκια), 2 κύκλοι βιωματικών εργασιών και παρουσιάσεων που αφορούν την Ελιά και την Ενέργεια, καθώς αναμένεται και η Εβδομάδα Περιβάλλοντος, «Δες το Σφαιρικά», για μαθητές πρωτοβάθμιας στην οποία θα συμπράξουν οκτώ (8) δομές– φορείς.

 

Επίσης:                    

- 1ο  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

«Στολίστε το Άνθινο Άρμα»

Τα παιδιά γνωρίζουν την πολιτιστική κληρονομιά του Καρναβαλιού, έρχονται σε επαφή με την τέχνη που τη συνοδεύει και συμμετέχουν ενεργά στο στολισμό του άνθινου άρματος της επόμενης παρέλασης μέσω της κατασκευής λουλουδιών από ανακυκλώσιμα υλικά.

- 2ο  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

«Ο Καραγκιόζης στο Θέατρο Σκιών»

Τα παιδιά γνωρίζουν το Θέατρο Σκιών και τον Καραγκιόζη, μαθαίνουν τη σημασία του για την πόλη και έρχονται σε επαφή με τις φιγούρες και τις τεχνικές που τα συνοδεύουν μέσω της κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη.

- 3ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

«Κατασκευή Μάσκας ή Καπέλου»

Δημιουργικό εργαστήριο κατασκευής καρναβαλικής μάσκας και καπέλου με ανακυκλώσιμα υλικά με σκοπό τη σύνδεση του Καρναβαλιού με την κοινωνία των παιδιών και την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και της αφύπνισης σχετικά με τη σημασία της ανακύκλωσης.

 

Η Εβδομάδα Περιβάλλοντος θα ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου 2023 στις Παιδικές Κατασκηνώσεις Παραλίας Ροϊτίκων.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ:

-19.00: Άφιξη

-19.15: Έναρξη – Χαιρετισμοί / Υπαίθριος Χώρος

-19.30: «Η γιορτή της σοδειάς»: Παρουσίαση των περιβαλλοντικών δράσεων – απονομή αναμνηστικών από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου, Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Διευθύνσεων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας / Κεντρική Αίθουσα Κ6

-19.30: «Χρώματα, σκιές και ανακυκλώσιμα υλικά κατασκευάζουν... όνειρα καρναβαλικά»:

-Έκθεση καρναβαλικών κατασκευών και φιγούρας Καραγκιόζη μαθητών / Αίθουσα Κ4

-Ψυχοθεατροπαιδαγωγικό παιχνίδι / Αίθουσα Κ7

-Εργαστήριο κατασκευής Καραγκιόζη / Αίθουσα ΝΚ1

-Εργαστήριο κατασκευής μάσκας / Αίθουσα ΝΚ2

από την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας και τη Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

-21.30: Λήξη με διαδραστικό δρώμενο από όλους τους συμμετέχοντες / Υπαίθριος Χώρος.