Μακέτα - κίτρινοι κάδοι

Διαδικτυακή συνάντηση με τους Διευθυντές σχολείων της B/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης, θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ασπράγκαθος και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων προκειμένου να τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού που εφαρμόζει ο Δήμος Πατρέων και να ζητήσουν την ενεργό συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο Δήμος Πατρέων γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τοποθετήσει κίτρινους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία της πόλης και ήδη ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός από αυτά, στα οποία και θα γίνει η διαδικτυακή ενημέρωση.

Η συμμετοχή των σχολείων και των μαθητών είναι καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού, δήλωσε ο κ. Ασπράγκαθος, επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια και ενημέρωση ώστε να γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας η συγκέντρωση του έντυπου υλικού στους κίτρινους κάδους.

Με την ανακύκλωση του έντυπου χαρτιού, εξοικονομούμε πρώτες ύλες, προστατεύουμε το περιβάλλον και περιορίζουμε τον όγκο των απορριμμάτων.

Για να γίνει δυνατή η αξιοποίηση του χαρτιού θα πρέπει να συγκεντρώνεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα υλικά ανακύκλωσης και να μεταφέρεται στους  κάδους με κίτρινο καπάκι έχοντας  τις λιγότερες δυνατές φθορές.

Η τοποθέτηση κάδων για το έντυπο χαρτί αποτελεί μέρος του  ευρύτερου σχεδιασμού  του Δήμου Πατρέων για την ενίσχυση της Ανακύκλωσης,  ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις.