ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Η παράταξη του «Σπιράλ», για μια ακόμη φορά, με ασύστολα ψεύδη και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, καλεί, με ανακοίνωσή της, τη Δημοτική Αρχή να πάρει μέτρα για τη συνέχιση λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι τάχα 160 εργαζόμενοι στο Δήμο νοσούν από κορονοϊό.

Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εργαζόμενοι στο Δήμο που νόσησαν με covid, για ολόκληρο το 2021 δεν ξεπέρασαν τους 115.

Το 2022, μέχρι στιγμής, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, οι εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει από τον covid, είναι 12 και από αυτούς ορισμένοι έχουν επιστρέψει, μετά την περίοδο της καραντίνας, στην εργασία τους με αρνητικά μοριακά τεστ.

Η Δημοτική Αρχή έχει σχέδιο αντιμετώπισης τυχόν έξαρσης των κρουσμάτων, όπως έχει ανακοινωθεί, επίσημα, με δήλωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Διονύση Πλέσσα και θα αντιμετωπίσει με ετοιμότητα και ευθύνη την κατάσταση, εάν υπάρξει ανάγκη.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας covid, η Δημοτική Αρχή έθεσε ως προτεραιότητα την προστασία των εργαζομένων στο Δήμο και ολόκληρου του πατραϊκού λαού.

Διεκδικήσαμε, μαζί με τους φορείς του λαϊκού κινήματος, την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και στην Α’βάθμια Υγεία.

Απαιτήσαμε να ανοίξει και να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, που έκλεισε η κυβέρνηση του «Συριζα» και να επιταχθεί το ιδιωτικό Θεραπευτήριο «Ολύμπιον».

Ζητήσαμε τη διενέργεια, δωρεάν από το κράτος, επαναλαμβανόμενων μαζικών τεστ και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Προβάλαμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού, ως όπλο της επιστήμης απέναντι στην πανδημία.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου δίνουν καθημερινά τη μάχη και σε συνθήκες πανδημίας, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του πατραϊκού λαού, παρά τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού και την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Η παράταξη όμως του «Σπιράλ», που τα περισσότερα μέλη της, με πρώτο τον επικεφαλής της, αποτέλεσαν μέλη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που φεύγοντας άφησε πίσω της συντρίμμια, στην πιο καταστροφική για την πόλη τετραετία 2010 – 2014, δεν βγάζουν άχνα και δεν στηρίζουν το δίκαιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των λειτουργιών του Δήμου, για να μη χαρατσώνονται, δεύτερη φορά, οι δημότες για έργα και υπηρεσίες, που ήδη έχουν πληρώσει με τη βαριά και άδικη φορολόγησή τους.

Τους λέμε λοιπόν να σταματήσουν να «ανησυχούν» γιατί «έχουν γνώση οι φύλακες».