ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Ασπράγκαθος και Βίβιαν Σαμούρη, συμμετείχαν εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από τους εργαζόμενους του Ιδρύματος «Μέριμνα», σήμερα το πρωί στα Γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με αίτημα, να πιεστεί η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να το χρηματοδοτήσει άμεσα και σταθερά, όπως είναι υποχρεωμένη, μέσα από τους φόρους που πληρώνει ο λαός, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

 

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Θανάσης Μοδές και Παναγιώτης Σουλελές, εργαζόμενοι του Ιδρύματος, γονείς με τα παιδιά τους που φιλοξενούνται στην «Μέριμνα», εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και άλλων Σωματείων.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, οι δύο Αντιδήμαρχοι, τόνισαν: «Πρέπει να λυθούν άμεσα τα οικονομικά προβλήματα του Ιδρύματος που επηρεάζουν αρνητικά την απρόσκοπτη λειτουργία του και προέκυψαν κατά τη διάρκεια της επιδημίας του covid. Οι εργαζόμενοι εδώ και ένα μήνα παραμένουν απλήρωτοι –και είναι άγνωστο το πότε θα πληρωθούν- γεγονός που τους εμποδίζει, όπως είναι φυσικό, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα παιδιά, που τις έχουν ανάγκη. Οι τεράστιες αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, έχουν φτάσει τους εργαζόμενους σε δραματική κατάσταση, να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τις δικές τους ανάγκες και των οικογενειών τους».

Οι Αντιδήμαρχοι, ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη «να προχωρήσει άμεσα σε σχετικό διάβημα προς την κυβέρνηση, έτσι ώστε το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβει την εξόφληση των εργοδοτικών εισφορών που προέρχονται από την covid περίοδο και φτάνουν τις 140.000 ευρώ.

Παράλληλα, να εξασφαλιστεί η κρατική επιχορήγηση της «Μέριμνας», με 100.000 ευρώ, μέσα από τους φόρους που πληρώνει ο λαός, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, ενώ επιβάλλεται να γίνουν και προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού.

Δεν μπορεί –κατέληξαν- η λειτουργία του Ιδρύματος να βασίζεται σε φιλανθρωπίες, διότι οι δομές αυτές, είναι ευαίσθητες και τις έχουν ανάγκη τα συγκεκριμένα παιδιά που φιλοξενούνται».

 

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στην κυβέρνηση.