Ογκώδη απορρίμματα

ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ως ογκώδη απορρίμματα οικιακού τύπου νοούνται τα στερεά υλικά που στερούνται αξίας και είναι ανεπιθύμητα από τον κάτοχό τους όπως π.χ. παλαιά ή άχρηστα έπιπλα, οικιακές συσκευές, στρώματα κ.λπ.

Στη διάρκεια του 2020, η υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 4.875 αιτήματα απομάκρυνσης ογκωδών απορριμμάτων!

Τι προσέχουμε:

  • Δεν αφήνουμε αφήνουμε ογκώδη απορρίμματα στο πεζοδρόμιο ή σε άλλο κοινόχρηστο χώρο εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών και ρυπαίνοντας αισθητικά την εικόνα της πόλης. Σε κανέναν δεν είναι αρεστό να περπατάει δίπλα σε εγκαταλελειμμένα αντικείμενα όπως στρώματα, καναπέδες κ.ά., τα οποία γρήγορα μεταβάλλονται σε εστίες μόλυνσης.

  • Ελαχιστοποιούμε αν είναι εφικτό τον όγκο στα υλικά συσκευασίας (ξυλοκιβώτια κ.ά.) και φροντίζουμε για την περίδεση των αντικειμένων που περιέχουν κινητά μέρη που μπορούν να διασκορπιστούν κατά την περισυλλογή τους.

  • Τοποθετούμε τα αντικείμενα στο πεζοδρόμιο μπροστά από την ιδιοκτησία μας ή αν αυτό δεν είναι εφικτό στον πλησιέστερο κάδο την ημέρα που θα μας υποδείξει η υπηρεσία καθαριότητας.

Οι δημότες που επιθυμούν να παραδώσουν στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, ογκώδη απορρίμματα θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημά τους στις αρμόδιες υπηρεσίες είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας είτε μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας και να ενημερώνονται για την ημέρα και την ώρα που θα περάσει συνεργείο για την περισυλλογή τους:

Αρμόδιες Υπηρεσίες

Παναγιώτης Λέμης Πετρόπουλος

2610339994
dpkathar@patras.gr

Προίστάμενος Μανωλόπουλος Κων/νος

2610 339007