ΔΗΜΑΡΧΟΣ 1

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη (στον οποίον ανατέθηκε η διοίκηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και η εποπτεία των φορέων που υπάγονται σε αυτό), ζητά συνάντηση, με θέμα τα εγκαταλειμμένα σιδηροδρομικά έργα στις Κοινότητες της περιοχής του Ρίου Πατρών.

 

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

          Σας απευθυνόμαστε με αίτημα συνάντησης, προκειμένου να συζητήσουμε μαζί σας το θέμα των εγκαταλειμμένων σιδηροδρομικών έργων, τα οποία ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη έχουν διακοπεί. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι στην περιοχή γύρω απ’ αυτά, στις Κοινότητες Αραχωβιτίκων, Αγίου Βασιλείου, Ακταίου και Ρίου Πατρών, ενέχεται ο κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων, λόγω ακριβώς αυτής της εγκατάλειψης των έργων.

          Τα έργα μέσα στους εν λόγω οικισμούς παραμένουν στην ίδια ημιτελή κατάσταση από το 2018, γι’ αυτό το λόγο μάλιστα, είχαμε απευθυνθεί για το ίδιο θέμα, στον τότε Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, με την από 31/08/2020 επιστολή μας, αλλά και στη συνέχεια, μέσω επιστολών και συναντήσεων τόσο με τον Υπουργό όσο και με την ΕΡΓΟΣΕ και τους υπευθύνους του έργου.

          Οι κάτοικοι της περιοχής, έχουν αποστείλει επίσης αντίστοιχα αιτήματα, προς την ΕΡΓΟΣΕ και το Εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή.

Είναι άμεση ανάγκη να αποκατασταθούν οι παράπλευροι δρόμοι στην υπό κατασκευή σιδηροδρομική γραμμή, να υπάρξει ενημέρωση πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα εντός των οικισμών, να υπάρξει μέριμνα για την περίφραξη και τον καθαρισμό των εργοταξίων, γιατί υπάρχουν εκτός των άλλων, ορύγματα μεγάλου βάθους, καθώς και να διασφαλιστεί η αναγκαία αντιπλημμυρική προστασία.

Αναμένουμε την απάντησή σας και τον ορισμό της συνάντησης».

 

Η επιστολή  κοινοποιείται και στην διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ.