ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ 1

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη της θητεία, έχει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και με βάση αυτή την αρχή, αγωνίζεται και διεκδικεί έργα και παρεμβάσεις που για δεκαετίες έλειπαν από την Πάτρα και τα τελευταία χρόνια υλοποιούνται

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης υπόγραψε σήμερα με την «Κοινοπραξία Αντώνης Γεωργίου Ασκούνης ΑΤΕΒΕ- με δ.τ Τεχνική Εταιρεία Πατρών -Ανώνυμος Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Αλεξόπουλος με δ.τ ΑΤΕΧΑ -Ζαχαρίας Σαμάρης του Στεφάνου», το έργο «ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - Κ.Χ.», με προϋπολογισμό: 8.382.101,67 ευρώ.

 

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του τόνισε: «Η σημερινή ημέρα, είναι μέρα χαράς για τον Δήμο μας, αφού υπογράψαμε την σύμβαση με την οποία οι κατασκευαστικές εταιρείες, θα προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου αναζωογόνησης των Προσφυγικών. Είναι μια περιοχή ιστορική της πόλης μας που πέρυσι τίμησε με εκδηλώσεις τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, φέτος ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Η περιοχή, σε συνδυασμό και με την Πλατεία Ελευθερίας της οποίας η ανάπλαση έπεται, θα αλλάξει πρόσωπο, θα αναζωογονηθεί. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο στο να δούμε μια ολόκληρη περιοχή να αλλάζει, όπως αλλάζει ολόκληρος ο Δήμος μας».

 

Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κατασκευή και ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων, δημιουργία υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, έργα πρασίνου, που περιλαμβάνουν απομάκρυνση των ξερών δέντρων και αντικατάστασή τους με νέα.

Η παρέμβαση θα γίνει με υλικά φιλικά στο περιβάλλον, με περιβαλλοντική ευαισθησία χρηστικότητα και δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ σε όλα τα σημεία της περιοχής.

Η βασική αρχή του σχεδιασμού είναι η λειτουργικότητα, η προσβασιμότητα και η ασφάλεια των χρηστών της περιοχής που στοχεύει στην αναζωογόνηση μιας μεγάλης ιστορικής «γειτονιάς» με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και προδιαγραφές και όλου του απαιτούμενου αστικού εξοπλισμού.

Οι εργασίες θα συμβάλουν καταλυτικά στη συνολική αναβάθμιση της συνοικίας, οικονομική και κοινωνική, διατηρώντας ωστόσο την ιστορικότητά της και η ολοκλήρωσή τους θα δώσει κίνητρα, αφενός στους κατοίκους να μείνουν στην γειτονιά τους και αφετέρου θα γίνει πόλος έλξης και για νέους κατοίκους.

 

Η οικιστική ενότητα των Προσφυγικών, ορίζεται μεταξύ των οδών Ιωνίας, Ηρακλείου, Γ. Παπανδρέου, Καλαβρύτων, Γούναρη, Κ. Παλαιολόγου, Χείλωνος Πατρέως, Αρματολών και Ιωνίας.