Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ήταν παρών τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στην έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και βιωματικών-δημιουργικών εργαστηρίων της περιόδου 2023-2024, που πραγματοποιούνται και φέτος  στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων του Δήμου Πατρέων (αίθουσες εργαστηρίων) από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, με εκπαιδευτές της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή συναντήθηκε σε πολύ ζεστό κλίμα με τους 30 μαθητές της Β΄ Τάξης του 34ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καπέλο» και με τους 29 μαθητές της Γ΄ Τάξης του ίδιου σχολείου που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μάσκα», συνομίλησε μαζί τους και είδε τις κατασκευές τους. αποδεικνύοντας την προτεραιότητα και βούληση του Δήμου Πατρέων για τα παιδιά της πόλης, που αποτελούν τη βασική ελπίδα για το μέλλον της.

Πρόκειται για τον καταξιωμένο και επιτυχημένο θεσμό που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας δημιουργώντας την απαραίτητη συνθήκη για εκπαίδευση και καρναβαλική δημιουργία των παιδιών καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τη σκυτάλη στο πρόγραμμα πήραν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 50 παιδιά του 31ου Νηπιαγωγείου Πατρών που έλαβαν ενεργά μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καπέλο», ενώ την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου εγκαινιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κολάζ Μασκαράτας» που για πρώτη φορά πραγματοποιείται και στο οποίο συμμετείχαν 32 παιδιά του 26ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Πρόκειται για ένα δημιουργικό εργαστήριο κατασκευής και επένδυσης φιγούρας Μασκαράτας του Πατρινού Καρναβαλιού με κομμάτια υφάσματος και χαρτιού. Σκοπός είναι η σύνδεση του καρναβαλιού με την τέχνη του κολάζ και η εξοικείωση των μαθητών με την διαθεματικότητα στην καρναβαλική τέχνη.