H Πάτρα υποδέχεται το Μάη με λουλούδια, μουσική, χορό τραγούδι και «ανταμώνει» με τους αγώνες των εργατών, μέσα από ένα τετραήμερο εκδηλώσεων.
Οι δράσεις που διοργανώνει φέτος ο δήμος της Πάτρας, θα ξεκινήσουν στις 7.00 το απόγευμα της Πέμπτης 30 Απριλίου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και περιλαμβάνουν τα Ανθεστήρια και τη γιορτή χορευτικών συγκροτημάτων.
Στις δύο εξέδρες που έχουν στηθεί στην πλατεία θα φιλοξενηθούν χορευτικά σχήματα από πολιτιστικούς συλλόγους, συνδέσμους και σωματεία, όπου για ένα δεκάλεπτο θα παρουσιάσουν χορευτικό πρόγραμμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Περιμετρικά της πλατείας θα λειτουργούν οι καθιερωμένοι πάγκοι με τις άνθινες συνθέσεις.
Η πλατεία Ομονοίας από τις 8.30 το βράδυ, θα είναι ένα ακόμα σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων της πρώτης ημέρας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι με την Ορχήστρα του Λύσανδρου Παναγόπουλου, η οποία θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια, ενώ θα εμφανιστούν και τα τέσσερα τελευταία συγκροτήματα από τα πατάρια των Υψηλών Αλωνίων.
*Λίγο πριν την έναρξη των εκδηλώσεων - Στις 6.00 το απόγευμα - ένα ζευγάρι από κάθε συγκρότημα που θα συμμετέχει στη γιορτή, ντυμένο με την παραδοσιακή φορεσιά της περιοχής που παρουσιάζει, θα βρίσκεται στο επάνω μέρος στις σκάλες της τριών Ναυάρχων για φωτογράφηση.
ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΪΟΥ 2026 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ, ώρα 12.30
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
«Άμα χάσουμε εμείς θα κερδίσουν οι άλλοι»
“MAYDAY”, «ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ» “FESTA DEL LAVORO, DIA DEL TRAVALO, TAG DER ARBEIT, EMEK VE DAYANISMA GUNU
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΪΟΥ 2026 - ΠΑΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ, ώρα 21.00
Συναυλία – γιορτή για τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν στη γιορτή χορευτικών συγκροτημάτων.
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2026 – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΜΑΙΖΩΝΟΣ
Open Street Latin Party με το συγκρότημα Cubanita Sextet για την «Παγκόσμια Ημέρα Χορού».