ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα του έργου Εκκλησιάζουσες,  μια Κωμωδία σε σκηνοθεσία Λουκά Θάνου στο Δημοτικό θέατρο  Απόλλων της Πάτρας, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, του προέδρου του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας  Πέτρου Βάη, του αντιπροέδρου Γιώργου Μαγιάκη, των μελών του συμβουλίου Μαριάννας Σταματιάδου, Τάκη Σκιαδά, Ιωάννας Παπαγεωργίου, της προέδρου ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρας Κουρή, των αντιδημάρχων Ευάγγελου Κατσακούλη και Βίβιαν Σαμούρη ,προέδρων Οργανισμών,  δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων,  αλλά και δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και φίλων του θεάτρου.

Αναδείχτηκε με έναν μοναδικό τρόπο η ανατρεπτική κωμωδία του Αριστοφάνη με την  ιδιότυπη κωμική  φόρμα και τα χιουμοριστικά  επεισόδια της πολιτικής κωμωδίας, στην οποία ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την δύσκολη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

Το έργο παρουσιάστηκε σε μετάφραση Κώστα Ταχτσή και κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Λουκά Θάνου

Σε ένα ευφάνταστο λειτουργικό σκηνικό με την υπογραφή του Κένυ ΜακΛέλλαν την μοναδική μουσική του Λουκά Θάνου και τις εξαιρετικές  χορογραφίες του Άγγελου Χατζή το κοινό χειροκρότησε θερμά τους ηθοποιούς  Έφη Κιτσαντά, Βασίλη Κόκκαλη, Μίλτο Νίκα, Ανδριάνα Χαλκίδη αλλά και τους χορευτές από το Μπαλλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, τους   μουσικούς του Δημοτικού Ωδείου Πατρών επί σκηνής και τους χορωδούς, που συνέβαλλαν στην επιτυχία της παράστασης που εντάσσεται και στις εκδηλώσεις για το Πατρινό Καρναβάλι.

 

Το teaser της παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=TRZ6Eds_Tzs

Τηλέφωνο ταμείου Θεάτρου Απόλλων: 2610 273613

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων : https://www.ticketservices.gr/event/ekklisiazouses-mia-komodia/