ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΜΑΞΙΜΟΥ1

Με μια μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, οι εργαζόμενοι και ο λαϊκοί φορείς της Πάτρας απαίτησαν από την κυβέρνηση μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους και την άμεση χρηματοδότηση του Δήμου για την καταβολή των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των συμβασιούχων εργαζόμενων, που επέστρεψαν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις.

Η συγκέντρωση είχε έντονο αγωνιστικό παλμό και τα συνθήματα που κυριάρχησαν σε αυτή ήταν: «Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, για όλους μας δικαίωμα η σταθερή δουλειά», «Εμείς διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας», «Το κράτος να πληρώσει τη μισθοδοσία, με ψίχουλα δε λειτουργεί καμιά υπηρεσία» και «Δώστε στους Δήμους αυτά που τους χρωστάτε, τους εργαζόμενους ομήρους μη κρατάτε».

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, πολυμελής αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής απαρτιζόμενη από Αντιδημάρχους, Προέδρους Δημοτικών Οργανισμών και δημοτικούς συμβούλους, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά», Γρηγόρης Αλεξόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσιμπούκης ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών», ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας, οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ). 

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, επρόκειτο, όπως είχε ενημερωθεί, να συναντηθεί με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη για να του παραδώσει το υπόμνημα με τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Ωστόσο, την τελευταία στιγμή τους ανακοινώθηκε, από το Μαξίμου, ότι ο κ. Γεραπετρίτης δεν θα τους δεχθεί κι άρχισε ένα «γαϊτανάκι» με παραπομπή των εκπροσώπων της Πάτρας από το ένα υπουργείο στο άλλο.

Κατόπιν αυτού ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος και οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι δεν μπορούν να ανεχθούν αυτό τον εμπαιγμό. Η κυβέρνηση είναι ενήμερη για το θέμα, δείχνει, με αυτό τον τρόπο, ότι δεν θέλει να το λύσει και κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Με ψηλά το κεφάλι, είπε ο Δήμαρχος, φεύγουμε συντεταγμένα. Ήδη έχουμε ετοιμάσει τροπολογία για το θέμα η οποία, στις επόμενες ημέρες, θα κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση.