ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ

Με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Δημήτρη Σπαρτινού, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα το Δημήτρη Σπαρτινό,το σύντροφο, το συναγωνιστή, τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για το δίκιο του λαού μας.

Ο Δημήτρης από τα φοιτητικά του χρόνια βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντιαστη χούντα των συνταγματαρχών, μέσα από τις γραμμές της Αντι-ΕΦΕΕ και της ΚΝΕ και στη συνέχεια διακρίθηκε για το ήθος και τη δράση του ως μέλος και στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Με το σύντροφο Μήτσο είχα την τύχη και την τιμή να μοιράζομαι μαζί του κοινές αγωνίες και οράματα για το λαό της Πάτρας, αρχικά στον Παμμικρασιατικό και τελευταία στις δημοτικές εκλογές του 2019 που ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης και συνέβαλε, με τις προτάσεις, τους προβληματισμούς και τη δράση του, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, στη μεγάλη νίκη, που ήταν νίκη του πατραϊκού λαού.

Πάντα πληθωρικός στη σκέψη, με πολλές γνώσεις, με καθαρή ματιά, γλυκός, σεμνός, ταπεινός, με το χαμόγελο στα χείλη έδινε τις μάχες του για να έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές, όλο το λαό.

Θα μας συντροφεύει πάντοτε στα βήματα του αγώνα μας.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».