Υλοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου, η δράση «Let's do it Greece – καθαρίζουμε τη Δυτική Ελλάδα σε μία μέρα».

Η Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Διαχείρισης Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Πολιτικής Προστασίας, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Πρασίνου, Τοπικής Οικονομίας και Δημοτικών Ενοτήτων Παραλίας, Βραχνεΐκων και Μεσσάτιδος και η Αντιδημαρχία Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Άρδευσης, και Δημοτικής Ενότητας Ρίου, συμμετείχαν στις δράσεις που έγιναν στο Δήμο Πατρέων και είχαν χαρτογραφηθεί ως εξής:

-Υποβρύχιος καθαρισμός λιμανιού και καθαρισμός ακτής Ψαθοπύργου από την ομάδα του καταδυτικού κέντρου ΠΡΩΤΕΑΣ. Συνάντηση στην προβλήτα του λιμανιού του Ψαθοπύργου στις 10:30 τερματισμός δράσης ώρα 12:00.

-Καθαρισμός ακτών Αραχωβίτικων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αραχωβίτικων. Συνάντηση στο λιμάνι Αραχωβίτικων στις 10:30.

-Καθαρισμός κοίτης ποταμού Διακονιάρη από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας. Συνάντηση στην Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού (Ελευθερίου Βενιζέλου & Γεωργίου Παπανδρέου) στις 10:00 και τερματισμός δράσης 14:00.

-Καθαρισμός Πλαζ ΕΟΤ και Έλους Αγυιάς από την εθελοντική ομάδα Patrinistas. Συνάντηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις βόλεϊ στην Πλαζ ΕΟΤ στις 9:30 και τερματισμός δράσης 13:30.

-Καθαρισμός κοινότητας Δρεπάνου από κατοίκους της κοινότητας. Συνάντηση στη θέση βάλτου παραλίας Δρεπάνου στις 9:30.

-Καθαρισμός από τον ποταμό Γλαύκο έως την πλατεία URBAN (Ιτιές) από τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών Λεύκας Πατρών. Συνάντηση στη συμβολή των οδών Ακτή Δυμαίων και Ιτεών στις 10:30 και τερματισμός δράσης 13:30.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των σκουπιδιών έγινε διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων οπότε και αυτοκίνητο της ανακύκλωσης τα συνέλεξε για την αποκομιδή τους.