Στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού» που θα υλοποιηθεί από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια από τις δράσεις του έργου SPARC το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», παρουσιάζεται στον εξωτερικό χώρο των Παλαιών Σφαγείων κατά την εβδομάδα των δράσεων του Φεστιβάλ θα εκτεθεί καρναβαλική σύνθεση με αφορμή τον κορωνοϊό και επίκεντρο τον άνθρωπο και το Καρναβάλι της Πάτρας, η οποία προορίζεται να λάβει τη μορφή Άρματος

Το Καρναβαλικό Πατρινό DNA αντιστέκεται στον Κορωνοϊό.

Μια διαφορετική καρναβαλική σύνθεση-άρμα με αφορμή τον κορωνοϊό και επίκεντρο τον άνθρωπο και το Καρναβάλι της Πάτρας.

Το Πατρινό Καρναβάλι στέκεται όρθιο και υγιές μέσα στην πανδημία. Τίποτα δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην κεφάτη καρναβαλική ζωντάνια των καλλιτεχνών-κατασκευαστών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, που με απόλυτο σεβασμό στις δύσκολες στιγμές που περνά όλη η ανθρωπότητα, θέτουν την ακατανίκητη σατιρική ματιά και δημιουργία τους στον ευφάνταστο σχολιασμό της επικαιρότητας.

Φιγούρες γνώριμες των ημερών μας σε διάταξη παρέλασης, της εποχής του κορωνοϊού, νοσοκόμες, άνθρωποι με μάσκες, ποδηλάτες, απεικονίζουν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζήσαμε κατά την διάρκεια της καραντίνας σε μια εντυπωσιακή πολύχρωμη σύνθεση.

Το Πατρινό DNA αντιστέκεται στον Ιό. Ο άνθρωπος στο επίκεντρο και το Καρναβάλι της Πάτρας στα φόρτε του! Η σκληρή πραγματικότητα μεταμορφώνεται σε σάτιρα, εξωστρεφή διάθεση, έμπνευση για δημιουργία και πηγή καρναβαλικής και όχι μόνο ζωής.

Ιδέα, Επιμέλεια: Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων.

Σχεδιασμός, Υλοποίηση: Καρναβαλικό Εργαστήρι Δήμου Πατρέων

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιούνται από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).

Η ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

Η Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων, που συστάθηκε πρόσφατα, κλήθηκε να συμβάλει στην πολιτιστική ταυτότητα του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδίασε και επιμελήθηκε δημιουργικά πρωτότυπες εκθέσεις, δράσεις και συμμετοχικά εργαστήρια με κέντρο αναφοράς τον ανακαινισμένο χώρο που θα υποδεχτεί το Καρναβάλι και του Καραγκιόζη.

  • Eικαστική - εγκατάσταση Εκμαγεία
  • Ομαδική Εικαστική Έκθεση Μεταμόρφωσις- Μέθεξις
  • Έκθεση αρχειακών Καρναβαλικών Φωτογραφιών.
  • Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020. Μάσκα και ήχος.

Στόχος της Διεπιστημονικής Ομάδας Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων είναι η δημιουργία πολιτιστικών υπηρεσιών στο χώρο του Παλαιών Σφαγείων προοριζόμενες για ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών, που στόχο θα έχουν την ενεργή πρόσβαση, τη συμμετοχή και την απόλαυση του πολιτιστικού προϊόντος καθώς και τη διαφοροποίηση της πολιτισμικής εμπειρίας στην πόλη μας με το σχεδιασμό και την επιμέλεια δημιουργικών και συμμετοχικών δράσεων και εργαστηρίων.

Η Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων αποτελείται από τους:

Βασίλης Κοσμόπουλος, σκηνοθέτης, Συντονιστής της Διεπιστημονικής Ομάδας

Ιωάννης Κοψίνης, εικαστικός

Γεωργία Μανωλοπούλου, μουσειολόγος

Παναγιώτης Παπαδάτος, Μηχανικός Η/Υ

Ξενοφών Παπαευθυμίου, συντηρητής Έργων Τέχνης

Παναγιώτης Φαφούτης, σκηνοθέτης

Γιάννης Μουγγολιάς, εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων.