«Καλή αρχή! Ξεκινάμε! Το καλύτερο Καρναβάλι με πρωταγωνιστές τα νιάτα και ολόκληρο τον πατρινό λαό. Όλα τα καλά για την πόλη μας, τη χώρα μας και όλο τον κόσμο! Καλό Καρναβάλι!».

Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης από το μπαλκόνι του Δημαρχείου Πατρών έδωσε τις θερμές ευχές του στο πλήθος του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην οδό Μαιζώνος για την πρώτη καρναβαλική πράξη της φετινής περιόδου, την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου. Ευθύς πλήθος σοκολατορίψεων από τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και τους εκπροσώπους των σωματείων σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες» γλύκαναν τους Πατρινούς θέτοντας σε ισχύ το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Όλη η πόλη μια γιορτή το πρωί του Σαββάτου με τον κόσμο ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο να γεμίζει τη Μαιζώνος κάτω από το Δημαρχείο, την πλατεία Γεωργίου Α΄ και τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας από όπου πέρασε η καρναβαλική πομπή με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων και κατάληξη το Δημαρχείο, το εμβληματικό κτίριο της Πάτρας όπου το καρναβαλικό λάβαρο θα παραμείνει αναρτημένο μέχρι τη λήξη της καρναβαλικής περιόδου στις 17 Μαρτίου.

Η πομπή με την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ, μέλη του ΔΣ, της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, Εθελοντές, καρναβαλιστές, τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά, το Μουσικό Άρμα με την Τελάλισσα Μαρία Αγουρίδη, υπό τους ρυθμικούς τυμπανισμούς των κρουστών του συγκροτήματος Ritmo Loco Street Band και την εναέρια παρουσία των θεαματικών ξυλοπόδαρων X-Saltibagos σκορπίζοντας το κέφι και προκαλώντας τα βλέμματα του κόσμου σε πεζοδρόμια και μπαλκόνια έφτασε στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Εκεί έγινε η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο από την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ μέσω ευθυμίας, ανταλλαγής θερμών καρναβαλικών ευχών και των παιανισμών της Δημοτικής Μουσικής που έπαιζε καρναβαλικά εμβατήρια και αποκριάτικους σκοπούς.

Το χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 αντήχησε δυνατά από τη φωνή της Τελάλισσας γεμίζοντας τις καρδιές των πολιτών που με τη φυσική τους παρουσία απέδειξαν πόσο ανάγκη έχουν τις στιγμές αυτές της ανεμελιάς και της χαράς που μόνο το Καρναβάλι μπορεί να προσφέρει.