Στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού» που υλοποιείται από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια από τις δράσεις του έργου SPARC το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου η παράσταση «Πραξαγόρα ή το κάλεσμα στη μεταμφίεση». Πριν την παράσταση χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Ήρα Κουρή, ενώ την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων αντιδήμαρχοι και μέλη των Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Ήταν ένα λαϊκό μιούζικαλ βασισμένο στις «Εκκλησιάζουσες», με στοιχεία θεάτρου, χορού, καμπαρέ και τραγουδιού σε σύλληψη-διασκευή -μουσική Γιώργου Δίπλα και σκηνοθεσία, διαμόρφωση σκηνικού χώρου και κοστούμια από τον Περικλή Βασιλόπουλο.

Ενορχήστρωση-παραγωγή: Σάκης Μπάστας

Χορογραφίες: Βίκυ Αγόρα Luiz Mendes

Ερμηνεία τραγουδιών: Δέσποινα Γκοτσοπούλου

Χόρεψαν οι Ειρήνη Ατματζίδη, Ειρήνη Γκοτσοπούλου, Λίλιαν Τσιούτσια και Αναστασία Τσαγκαρουσιάνου και έπαιξαν οι ηθοποιοί Ελένη Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Στεφανάτου Μπάμπης Μακρής. Συμμετείχε ο Πασχάλης Τζίκος

Σύγχρονα κείμενα:(πρόλογος-επίλογος)

Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος

Δημήτρης Γκιούλος το μανιφέστο των γυναικών

Τραγούδησαν στο στούντιο:

Ελένη Αντωνίου Ιωάννα Γκέλλη Σοφία Σέλλινα Φλωρεντία Τασιάνη.

Κατασκευή σκηνικό – τεχνικός παράστασης: Γιώργος Σάρρας.

Μακιγιάζ – Μαλλιά: Νατάσα Ντότσικα.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιούνται από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).