ΜΑΓΙΑΚΗΣ ΔΕΣ ΤΟ ΣΦΑΙΡΙΚΑ 2024

Ο Δήμος Πατρέων με το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Διεύθυνση Α/Θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας- Περιβαλλοντική Εκπαίδευση τίμησαν για 4η χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με το καθιερωμένο πλέον πρόγραμμα «Δες το Σφαιρικά».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις των δημοτικών, ημερήσιων κατασκηνώσεων στα Ροΐτικα και απευθυνόταν σε μαθητές της προσχολικής ηλικίας, έχοντας θέμα: «Πλανήτης Γη και Ειρήνη».

 

Με ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό παιχνίδι, 100 περίπου μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου, έπαιξαν με τον κύριο «Φύση», έμαθαν για τα βασικά αγαθά του πλανήτη, για την έλλειψή τους και πού οδηγεί, και τέλος πώς πρέπει να μοιράζονται ισάξια βάσει των αναγκών των ανθρώπων και μέσα από το διάλογο. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες υπογράμμισαν την αξία της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της πρόσβασης στα αγαθά, συνδέοντάς τες με τις αιτίες που προκαλούν τους πολέμους.

 

Ακόμη, έλαβαν μέρος σε θεατροπαιδαγωγικό παιχνίδι συναισθημάτων, μέσω του οποίου αναδείχτηκε η αξία των φυσικών πόρων και ευγνωμοσύνη για τα αγαθά της ζωής που μας προσφέρει η φύση.

Τέλος, δόθηκαν στο κάθε νηπιαγωγείο μεγάλα τρισδιάστατα λευκά περιστέρα, κατασκευασμένα από το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, για να ζωγραφισθούν και να μεταφέρουν το μήνυμα της ειρήνης.

 

Τα νήπια που συμμετείχαν ήταν από τα εξής σχολεία:

  • 13ο Νηπιαγωγείο Πατρών
  • 20ο Νηπιαγωγείο Πατρών
  • Νηπιαγωγείο Τέμενης
  • Ιδιωτικό συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο MyPlayschool

 

Τα βιωματικά εργαστήρια υλοποιήθηκαν από τον δημοτικό σύμβουλο, εκπαιδευτικό Γιώργο Μαγιάκη, την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνση Α/Θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ελένη Αντωνακοπούλου, με τη βοήθεια της Κατερίνας Σκαρπέλου και της Αφροδίτης Κριμπά.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά, για την βοήθειά του στην εκδήλωση, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.