Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στην στάθμευση τους ο Δήμος Πατρέων παρέχει έναν εναλλακτικό ηλεκτρονικό τρόπο προμήθειας του εισιτηρίου/χρόνου στάθμευσης μέσω εφαρμογής smartphone. Πρόκειται για την δωρεάν εφαρμογή «Πάτρα Στάθμευση» από τα αντίστοιχα καταστήματα των έξυπνων τηλεφώνων μας. 

Για Android

Για το Google είναι το play store.

 

Android για «Πάτρα Στάθμευση»

 

 

 

 

 

 

 

 

Για iphone

Για την Apple είναι το App Store.

android «Πάτρα Στάθμευση»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πως λειτουργεί η εφαρμογή;

Η εφαρμογή λειτουργεί ως εξής:

  • Την πρώτη φορά που ανοίγει η εφαρμογή ζητάει να εισαχθεί ένα e-mail και ένας κωδικός προκειμένου να γίνει η εγγραφή του χρήστη. Κατά την είσοδο στην εφαρμογή ζητείται προαιρετικά η αποδοχή της καταγραφής του γεωγραφικού στίγματος της συσκευής.
  • Κατόπιν ο χρήστης εισάγει την πινακίδα του οχήματος, διορθώνει αν είναι απαραίτητο τη θέση του οχήματος που εμφανίζεται στο χάρτη και πατάει το κουμπί αγορά. Σε αυτό το σημείο ανοίγει η οθόνη αγοράς χρόνου με πιστωτική / χρεωστική / προπληρωμένη κάρτα και ο χρήστης μπορεί να αγοράσει χρόνο στάθμευσης. Ο χρόνος στάθμευσης ποικίλλει από 0,30 € για αγορά ενός εισιτηρίου μέχρι και 30 € για αγορά 100 εισιτηρίων. Μετά από την επιτυχημένη αγορά χρόνου στάθμευσης, το τραπεζικό ίδρυμα στέλνει email στον χρήστη για την πραγματοποίηση της χρέωσης, το εισιτήριο εκδίδεται αυτόματα και η στάθμευση καθίσταται σύννομη.
  • Δεν χρειάζεται η τοποθέτηση οποιουδήποτε στοιχείου στο όχημα, καθώς το σύστημα είναι πλήρως ηλεκτρονικό και ο Δήμος Πατρέων γνωρίζει την ίδια στιγμή την ορθότητα της  στάθμευσης. Το σύστημα θα ενημερώσει 15 λεπτά πριν τη λήξη του εισιτηρίου και θα υποδείξει την θέση στάθμευσης  του οχήματος. . 
  • Σημειώνεται ότι ο τυχόν πλεονάζων χρόνος στάθμευσης που αγοράσθηκε, παραμένει στο υπόλοιπο του χρήστη στην εφαρμογή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που θα χρειαστεί θα είναι να εισάγει την πινακίδα του, να διορθώσει το γεωγραφικό στίγμα του οχήματος εάν απαιτείται και να πατήσει το κουμπί αγορά.

Video με τη λειτουργία της εφαρμογής