ΛΑΪΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Τα φετινά αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, για άλλη μια χρονιά, γεμίζουν υπερηφάνεια και χαρά την πλατιά οικογένεια του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών εισάγεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αρκετοί  μάλιστα αρίστευσαν.

Οι μαθητές μας, όπως και όλοι οι μαθητές, είτε πέτυχαν στη σχολή της επιλογής τους είτε όχι, ξεπέρασαν πολλαπλά εμπόδια, όπως η ελάχιστη βάση εισαγωγής, αλλά και μια καθημερινότητα ολοένα και πιο σκληρή για τις λαϊκές οικογένειες, που με το εισόδημά τους κουτσουρεμένο προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα.

Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες, το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, έγινε αποκούμπι για δεκάδες μαθητές και τις οικογένειές τους.

Τους έδωσε την ευκαιρία και την δύναμη να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

 Σε αυτή την προσπάθεια, καθοριστική ήταν η συμβολή των δεκάδων εθελοντών καθηγητών, που με επαγγελματισμό και υποδειγματική ευαισθησία διαμόρφωσαν τις υψηλές επιδόσεις των μαθητών.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με τη δημιουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, στηρίζει μαθητές όλων των βαθμίδων, από το Δημοτικό ως και την 3η Λυκείου. Με τη δέσμευση να συνεχίσουμε να βοηθάμε κάθε παιδί της πόλης μας, έχουμε ήδη ξεκινήσει τα θερινά μαθήματα για την Β’ και τη Γ’ Λυκείου.

Η συλλογική προσπάθεια των μαθητών, καθηγητών, όλων των εθελοντών, δείχνει με τον πιο πειστικό τρόπο ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση  που μας περιβάλει και να φέρουμε στη ζωή μας την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

 

(Φωτ. από την πρόσφατη βράβευση των εθελοντών του Λαϊκού Φροντιστηρίου, από την Δημοτική Αρχή)