ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η Δημοτική Αρχή, τιμώντας την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, κατέθεσε στεφάνι στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου και την παλιά Ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης κατέθεσε στεφάνι στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο χώρο της παλιάς Ασφάλειας, κατέθεσε στεφάνι η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας. Στεφάνι κατέθεσε επίσης ο σύζυγός της, Δημοσθένης Σαμούρης στη μνήμη του αδελφού του, 22χρονου φοιτητή της Παντείου Γιώργου Σαμούρη, που έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας, στην περιοχή του Πολυτεχνείου στις 16 Νοέμβρη του ’73.

 

Ο Δήμαρχος, δήλωσε τα εξής στα μέσα ενημέρωσης:

«Τιμάμε τους νεκρούς μας και συνεχίζουμε τους αγώνες. Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου το 1973, πάλεψαν τότε για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, αλλά και με το σύνθημα Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Σ’ αυτό το δρόμο συνεχίζουμε και σήμερα. Μετά από 48 χρόνια, το ψωμί που παράγουν οι εργαζόμενοι, δεν το έχουν οι ίδιοι, αλλά αυτοί που τους εκμεταλλεύονται. Η παιδεία που πρέπει να έχει ο λαός μας και τα παιδιά μας, δεν την έχουν εξασφαλίσει. Ελευθερία σημαίνει να κάνει ο λαός κουμάντο στον τόπο του και τη ζωή του. Όμως ούτε αυτή την έχουμε. Δεν θέλουμε τις βάσεις στην χώρα μας, που την έχουν μετατρέψει σε μια πυριτιδαποθήκη, ούτε να διαφεντεύουν οι Αμερικάνοι τον τόπο μας. Όλα αυτά που διεκδικούσαν τότε λοιπόν, είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε με αγώνες, αυτά που δικαιούται ο λαός». Στην κατάθεση στεφανιών παραβρέθηκαν, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.