ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ

Τα έργα επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού της Πάτρας, με την ολοκλήρωση των οποίων θα συνδεθούν στο δίκτυο αποχέτευσης περιοχές που δεν είναι συνδεδεμένες με το Βιολογικό, επισκέφθηκε σήμερα (Τετάρτη 23 Αυγούστου) ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Δήμαρχος, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα και αρμόδιους διευθυντές των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ, συζήτησαν για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών του έργου, οι οποίες συνεχίζονται σε πολύ έντονους ρυθμούς και πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 31/12/2023.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη μας και το οποίο, ήρθε η ώρα να τεθεί σε λειτουργία, έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το προσεχές διάστημα από τη ΔΕΥΑΠ θα λειτουργήσει σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα κατατίθενται οι αιτήσεις των δημοτών για σύνδεση στο δίκτυο αποχέτευσης (Άγιος Βασίλειος, Ρίο, Καστελλόκαμπος κτλ).

Συνεχίζοντας την περιοδεία, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε έργα οδοποιίας που είναι σε εξέλιξη, σε οδούς της πόλης στις οποίες γίνεται αποκατάσταση του οδοστρώματος μετά τα έργα που έγιναν από τη ΔΕΥΑΠ.

Διαπιστώθηκε ότι τα έργα προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και ήδη έχουν ολοκληρωθεί στις οδούς: Αγίου Κωνσταντίνου, Αμυγδαλέων, Μεταμόρφωσης Σωτήρος και πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Μιντιλόγλι και 28ης Οκτωβρίου στα Ροϊτικα.

Ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες το ήμισυ της οδού Αγίου Στεφάνου στο Σαραβάλι και θα ολοκληρωθούν άμεσα οι οδοί 25ης Μαρτίου (σε μήκος 2.100 μέτρα), Εθνικής Αντιστάσεως στην Παραλία και στη συνέχεια η Βύρωνος.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει το πλούσιο και σημαντικό έργο προς όφελος του λαού της Πάτρας, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, καθώς είναι γνωστή η συνεχιζόμενη, από τις κυβερνήσεις, υποχρηματοδότηση του Δήμου και η έλλειψη προσωπικού, λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων.