χαρτης δρομων που έχουν ασφαλτοστρωθεί

Οι κυβερνήσεις μπορεί να έχουν εξαιρέσει τη δημοτική οδοποιία από προγράμματα χρηματοδότησης, ΕΣΠΑ κ.λπ., η Δημοτική Αρχή όμως, συνεχίζει το έργο της ασφαλτόστρωσης των δρόμων με πόρους αποκλειστικά του Δήμου Πατρέων, ακόμα κι αν κάποιοι σπεύδουν να «βαφτίσουν» το έργο προεκλογικό, προφανώς γιατί αυτό τους βολεύει.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει, γιατί τέτοιου είδους έργα, ωφελούν το λαό και όχι τους επενδυτές, που δεν τα θεωρούν «ανάπτυξη».

 

Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον και μετά από χρονοβόρες διαδικασίες, ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες –και συνεχίζεται- από τη ΔΕΥΑΠ το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΦΘΟΡΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ – 2022», βάσει του οποίου προχωρά σειρά ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους της πόλης, πολλές από τις οποίες ικανοποιούν χρόνια αιτήματα κατοίκων της περιοχής.

 

Συγκεκριμένα, έγιναν ή εξελίσσονται οι εξής ασφαλτοστρώσεις:

 

 1. 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΡΟΙΤΙΚΑ (ΕΓΙΝE)
 2. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙ (ΕΓΙΝE)
 3. ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΣΑΡΑΒΑΛΙ (ΕΓΙΝΕ)
 4. ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝ, ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙ (ΕΓΙΝΕ)
 5. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ, ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙ (ΕΓΙΝΕ)
 6. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΥΚΑΛΙΑ), ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙ (ΕΓΙΝΕ)
 7. ΒΥΡΩΝΟΣ, ΠΑΡΑΛΙΑ (ΕΓΙΝΕ)
 8. ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ, ΠΑΡΑΛΙΑ (ΕΓΙΝΕ)
 9. 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑ (ΕΓΙΝΕ)
 10. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ, ΠΑΡΑΛΙΑ (ΕΓΙΝΕ)
 11. ΙΘΑΚΗΣ, ΡΙΟ (ΕΓΙΝΕ)
 12. ΣΩΜΕΡΣΕΤ, ΡΙΟ (ΕΓΙΝΕ) (Φωτογραφίες)
 13.  ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ, ΠΑΤΡΑ -ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ (ΕΓΙΝΕ)

 

Από την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, πρόκειται ν’ ακολουθήσουν εργασίες στον Άγιο Βασίλειο επί των οδών:

1) ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ

2) ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

4) ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

5) ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η καταγραφή και ο έλεγχος οδών της πόλης, προκειμένου να εντοπιστούν αυτοί που έχουν υποστεί φθορές και να ενταχθούν στην εργολαβία.

 

Ο πατραϊκός λαός γνωρίζει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή, μέσα σε ένα αντίξοο περιβάλλον, υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης και γι’ αυτό αγνοεί εκείνους που τους ενοχλεί η «σκόνη» των έργων, που δεν συγκρίνονται με τα όσα… δεν έκαναν, προηγούμενες Δημοτικές Αρχές που άφησαν στην πόλη μόνο χρέη και μηδενικό έργο, αν και λάμβαναν πακτωλό κρατικών χρημάτων.