ΤΕΜΠΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, συμμετείχαν στην σημερινή, πολυπληθή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου, που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές, για την τραγωδία στα Τέμπη, που βύθισε στο πένθος τη χώρα μας.

Απαίτηση των εκατοντάδων συμμετεχόντων στην συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε και κατέληξε στον σταθμό του ΟΣΕ, ήταν να αποκαλυφθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Ευθύνες που έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ξεπουλώντας κρίσιμους τομείς λειτουργίας της χώρας μας, με αποτέλεσμα, στην περίπτωση των Τεμπών, τον χαμό δεκάδων νέων ανθρώπων με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του στους συγκεντρωμένους, ανέφερε τα εξής:

«Όλα αυτά που θέλουμε να πούμε, είναι γραμμένα στα πανό:

-Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί.

-Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή.

-Προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

-Οι ένοχοι είναι γνωστοί.

-Ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή.

-Δεν είναι ατυχία ούτε η κακιά στιγμή. Είναι το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Αυτά και άλλα πολλά. Ένα σύστημα που βρίσκεται σε παρακμή, δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νέας γενιάς.

Η νέα γενιά είναι εδώ, θα πάρει την ζωή της και την τύχη της στα χέρια της. Αυτή θα χτίσει την πραγματικά ανθρώπινη κοινωνία, ενάντια σε όλους αυτούς που θυσιάζουν τα πάντα για τα κέρδη τους.

Με τον αγώνα μας, ενωμένοι, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πορεία. Ανοίξτε τα φτερά σας και να κάνετε εσείς κουμάντο στον τόπο μας, γιατί εσείς είστε η πραγματική ζωή».