μανιακιου

 

 

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, θα αυξάνονται οι «ανησυχούντες», που δεν πήραν μυρωδιά ότι για δεκαετίες, επί της οδού Μανιακίου, υπήρχε ένα κτίριο του Δήμου ερειπωμένο. Εκεί στεγαζόταν η πρώην Εμπορική Σχολή και το Πειραματικό Σχολείο και σήμερα ένας σύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός.

Ανησυχούν για τον αύλειο χώρο (!), ενώ ξέρουν ότι η δημοπράτηση του έργου έχει ξεκινήσει και σε λίγο θα υπάρχει ανάδοχος.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα κτίριο που ήταν ερειπωμένο για χρόνια. Οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, δεν είχαν διασφαλίσει να περάσει στον Δήμο ως χώρος εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, από το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή το πήρε πίσω έπειτα από πολλές προσπάθειες.

Ο χώρος ανακατασκευάστηκε από τον Δήμο μας, που πλήρωσε 865.299 ευρώ, αφού οι κυβερνήσεις μας δεν δίνουν… δεκάρα για τον Κοινωνικό Οργανισμό. Θυμίζουμε για πολλοστή φορά, ότι στον Δήμο Πατρέων, αντί για 91 εκατ. ευρώ που του αναλογούν και προβλέπει η νομοθεσία, δίνουν 24 εκατ.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο, Βρεφονηπιακό Σταθμό πρότυπο, που πληροί το σύνολο των προδιαγραφών που μπήκαν πρόσφατα.

Μάλιστα, πριν λίγο διάστημα πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου, σκιάστρων και των κατάλληλων παιχνιδιών με προδιαγραφές για την ηλικία των φιλοξενούμενων βρεφών και νηπίων, ώστε να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους με ασφάλεια.

Για τη διαμόρφωση του υπόλοιπου τμήματος του προαύλιου χώρου έχει γίνει η μελέτη από  την διεύθυνση  αρχιτεκτονικού  έργου του Δήμου Πατρέων, εδώ και αρκετούς μήνες, που εντάχθηκε σε γενικότερο έργο επισκευών κτιρίων του Δήμου Πατρέων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 800.000  ευρώ,  η δημοπράτηση του οποίου έχει ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου 2023.

Στα μέσα του Ιουνίου 2023 θα αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος για το παραπάνω έργο, ώστε να  δρομολογηθεί η ολοκλήρωση του εν λόγω τμήματος του προαύλιου χώρου.

Η αναβάθμιση των κτιρίων του Βρεφοκομείου και των Παιδικών Σταθμών που έγινε στον Δήμο μας, είναι πρωτόγνωρη. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι ποιοτικά αναβαθμισμένες, με πρώτη μέριμνα της ασφάλεια των παιδιών. Ο στόχος μας «μπροστά οι ανάγκες των παιδιών μας», πήρε σάρκα και οστά!

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο!

Τα εμπόδια που βάζουν και θα βάλουν οι πολιτικές δυνάμεις του χθες, προσπαθώντας να ακυρώσουν το έργο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου προς το λαό, μάλλον προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, θα τα σκορπίσει ο πατραϊκός λαός για να συνεχίσει να έχει αυτό που δικαιούται, με την Δημοτική Αρχή δίπλα του.