ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Μιχάλης Αναστασίου, παρεμβαίνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντί του Δημάρχου (ο οποίος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους), είπε τα εξής:

«Από τη σημερινή συζήτηση και τα επιχειρήματά σας, καταλαβαίνω ότι από αύριο ξεκινάει το χτίσιμο ξενοδοχειακών μονάδων, γιατί δεν θα χωράνε οι τουρίστες, νέων τραπεζών γιατί θα έρθει συνάλλαγμα, ένας αφάνταστος πλούτος. Η κρίση που έχουμε, για σας είναι πλασματική, δεν υπάρχει φτώχεια στον κόσμο.

Επίσης, είπατε ότι θα ζητήσετε την γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου, διευκρινήσεις από τον Ο.Λ.ΠΑ. και άλλα παρόμοια. Αυτόν που πρέπει ν’ ακούτε, είναι ο πατραϊκός λαός και ο πατραϊκός λαός μίλησε από το 2018, όταν με την σημερινή Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης και με Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, διεκδίκησε και κέρδισε την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου για 99 χρόνια και είπαμε ότι δεν σταματάμε, μέχρι να παραχωρηθεί και το βόρειο τμήμα του παλιού λιμανιού.

Παρ’ όλα αυτά, έρχεστε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και λέτε ότι θέλετε να αλλάξει αυτό και να γίνει η Μαρίνα Mega Yacht.

Γι’ αυτό και σας κατηγορούμε, συνολικά την αντιπολίτευση. Ενωμένοι όλοι, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητοι και …εξαρτημένοι, στηρίζετε τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν έναν ιδιωτικό χώρο δικό τους, που θα είναι μόνο γι’ αυτούς και θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα. Είστε και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Θέλετε και το τρένο να φτάσει, αλλά και την Μαρίνα να γίνει όπως την περιγράφει ο Ο.Λ.ΠΑ.

Πάμε στην ουσία, από την οποία φαίνεται για μια ακόμα φορά η διγλωσσία σας. Ο χώρος είναι περίκλειστος, με φυλάκια, για να ελέγχεται ποιος μπαίνει και βγαίνει, αλλά και τις χρήσεις που θα γίνονται μέσα.

Επιπλέον, ήδη υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο Μαρινών στα νησιά του Ιονίου, αλλά και στην θαλάσσια ακτογραμμή, από την Ηγουμενίτσα, μέχρι την Κυπαρισσία. Δεν το ξέρετε εσείς που ασχολείστε με τα γιοτ και τον τουρισμό; Τι παραπάνω λοιπόν θα προσφέρει η Μαρίνα στην Πάτρα, δεδομένου ότι είναι εκτός των θαλάσσιων διαδρομών;

Όσο για την μελέτη που φέρνει ο Ο.Λ.ΠΑ., επί της ουσίας μιλάει για ένα αγκυροβόλιο, στο οποίο τα σκάφη θα ξεχειμωνιάζουν, θα γίνονται εργασίες συντήρησης και ανεφοδιασμού, αφού την καλοκαιρινή περίοδο οι ιδιοκτήτες τους, προτιμούν άλλες περιοχές.

Λέτε ότι θέλετε ελεύθερη πρόσβαση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για το θαλάσσιο μέτωπο. Όπως γίνεται η μελέτη, αλλοιώνει τον χαρακτήρα του. Δεν σας νοιάζει όμως η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, του λαού της Πάτρας και των επισκεπτών, αρκεί να μπουν επιχειρηματίες, που θα αλώσουν το παραλιακό  μας μέτωπο.

Εμάς, μας ψέγετε ότι είμαστε κομματικοί, εσείς όμως είστε «πολιτικές μαριονέτες», γιατί πολύ απλά αυτή την περίοδο, αντί να συζητάμε το πώς θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες του πατραϊκού λαού, πώς θα έχουμε την χρηματοδότηση που δικαιούται ο Δήμος και θα γίνουν τα έργα ανάπλασης, πώς θα γίνει η υπογειοποίηση του τρένου και το γραμμικό πάρκο στην επιφάνειά του, πώς θα φτιαχτούν τα σχολεία και τα γήπεδα, εσείς ασχολείστε με τη Μαρίνα και το πώς θα δοθεί στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Άρα ποιος τελικά υπηρετεί κομματικά συμφέροντα; Μάλλον εσείς.

Βάλ’ τε σε μια τάξη λοιπόν, πώς προτείνετε να προχωρήσουμε από ‘δω και πέρα. Εμείς έχουμε επιλέξει πλευρά. Είμαστε με το λαό και το δείχνουμε κάθε μέρα, θα το δείξουμε και στις 10 Φεβρουαρίου, με τη νέα μεγάλη κινητοποίησή μας.

Σήμερα, ήμασταν με τους αγρότες, που από την πολιτική των δικών σας κομμάτων έχουν καταδικαστεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση και θα ακολουθήσουν και άλλα γεγονότα, όπως το θέμα με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει ακόμα και ΜΑΤ στις υπό κατάληψη Σχολές από τους φοιτητές που θέλουν τα Πανεπιστήμιά μας δημόσια.

Κι εμείς συζητάμε εδώ, για 200 σκάφη, που το μόνο που θα μας αφήνουν, είναι τα σκουπίδια τους, που πρέπει εμείς να μαζεύουμε, γιατί σ’ ένα χώρο κλειστό, μόνο για τους ιδιοκτήτες και τις παρέες τους, δεν θα έχουν πού να τα πετάξουν».