φωτια

Στην Δομή Αστέγων του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), φιλοξενούνται από χθες 20 τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» Ευγηρείου, το οποίο, όπως και το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων, εκκενώθηκε έγκαιρα και με ασφάλεια, από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Δήμου, όταν χθες, ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Γηροκομειού.

 

«Στεκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας και σε αυτή την δύσκολη στιγμή –δηλώνει ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θόδωρος Τουλγαρίδης- για να τους προσφέρουμε ό,τι μπορούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Στην προκειμένη στιγμή, φιλοξενούμε τους 20 συνανθρώπους μας για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να αποφασιστεί από τους ειδικούς, ότι οι συνθήκες στο κτίριο του «Κωνσταντοπούλειου» είναι ασφαλείς και μπορούν να επιστρέψουν.

Είμαστε εδώ και για όποιον από τους συνδημότες μας, έχει υποστεί ζημιά το σπίτι του από τη φωτιά και θέλει να φιλοξενηθεί στον Ξενώνα.

Παράλληλα όμως, θα πρέπει το Κράτος, η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια, να προχωρήσουν άμεσα στον έλεγχο των κτιρίων, για να επανέλθει η ζωή των ανθρώπων που επλήγησαν στην κανονικότητα».

 

Ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, με επιστολή του σε όλα τα σούπερ μάρκετ της πόλης, απευθύνει έκκληση για ενίσχυση της τροφοδοσίας με βασικά προϊόντα διατροφής.

Στην επιστολή του ο κ. Τουλγαρίδης, αναφέρει τα εξής: «Όπως γνωρίζετε στις Δομές Αστέγων του Δήμου Πατρέων (Υπνωτήριο και Ανοικτό Κέντρο Ημέρας),λόγω της φωτιάς που έπληξε την περιοχή του Γηροκομείου, φιλοξενούνται εκτάκτως 20  τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» Ευγηρείου.

 Για το λόγο αυτό θα θέλαμε τη προσφορά σας σε βασικά προϊόντα διατροφής όπως γάλα, φρυγανιές, χυμούς, βούτυρο, μαρμελάδα, μέλι, καφέ (ελληνικό) και ζάχαρη, φρούτα και ψωμί καθώς και σε είδη για την υγιεινή των φιλοξενούμενων όπως χαρτικά (χαρτιά υγείας, χαρτί κουζίνας), πάνες ενηλίκων, σαπούνια, σφουγγάρια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σερβίτσια μίας χρήσης (ξύλινα πιρούνια, μαχαίρια, κουτάλια, πιάτα και ποτήρια), υποσέντονα (κατά προτίμηση πλενόμενα) και απολυμαντικά.

Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκρισή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων».