ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΔΟΣ

Εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων αντικατέστησαν δεκάδες, κατεστραμμένους από φωτιά, πράσινους και μπλε κάδους (ανακύκλωσης) απορριμμάτων, σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Οι καταστροφές των κάδων προκλήθηκαν, κυρίως, λόγω της απόρριψης σε αυτούς υπολειμμάτων στάχτης από τζάκια, ξυλόσομπες, κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και από υπαίθριες ψησταριές κλπ.

Οι στάχτες, τις περισσότερες φορές, κρύβουν εστίες που προκαλούν φωτιά στα εύφλεκτα υλικά που περιέχουν οι κάδοι.

Από τις αρχές του έτους (2021) μέχρι σήμερα  οι καταστροφές αυτές αυξήθηκαν συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Φέτος, μέχρι σήμερα, καταστράφηκαν και αντικαταστάθηκαν 99 πράσινοι και 69 μπλε κάδοι (ανακύκλωσης), δηλαδή συνολικά 168 κάδοι.

Από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου υπολογίζεται ότι την τελευταία τετραετία έχουν καταστραφεί κι έχουν αντικατασταθεί εκατοντάδες πράσινοι και μπλε (ανακύκλωσης) κάδοι με την οικονομική ζημιά για το Δήμο να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Η  καταστροφή του εξοπλισμού καθαριότητας και η αντικατάστασή του με νέο, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και τους δημότες.

Γι’ αυτό είναι αναγκαία η προσοχή όλων μας, να αποφεύγουμε την απόρριψη επικίνδυνων υλικών στους κάδους και να προστατεύουμε την περιουσία όλων των δημοτών από πιθανούς βανδαλισμούς.