ΑΣΠΡΑΓΚΑΘΟΣ ΗΜΙΥΠΟΓΕΙΟΙ ΚΑΔΟΙ

Μετά το Πρόγραμμα του κίτρινου κάδου (ανακύκλωση έντυπου χαρτιού) ο Δήμος Πατρέων συνεχίζει το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή με τους νέους, ημιυπόγειους «έξυπνους» κάδους ανακύκλωσης και αναβαθμίζει αισθητικά και λειτουργικά την πόλη.

 

Η «Διαλογή στην Πηγή», είναι ο διαχωρισμός διακριτών κατηγοριών απορριμμάτων στο σημείο της παραγωγής τους (το σπίτι μας, η δουλειά μας, τα καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα κ.λπ.) με σκοπό τη ξεχωριστή συλλογή και ανακύκλωσή τους. Απαιτεί δηλαδή την εμπλοκή του καθενός μας στη διαλογή των υλικών σε όποιο σημείο αυτά παράγονται, με στόχο να έχουμε αποδοτική ανακύκλωσή τους.

Χθες το απόγευμα, ξεκίνησε η ενημέρωση πόρτα-πόρτα, κατοίκων, επαγγελματιών και εμπόρων με ενημερωτικά φυλλάδια για τον τρόπο συλλογής με Διαλογή στην Πηγή από μέλη του Χορευτικού του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Επίσης διανεμήθηκαν δωρεάν σακούλες για κάθε κατηγορία ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. 

Το πρόγραμμα ενημέρωσης πόρτα-πόρτα θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Νίκος Ασπράγκαθος -που μαζί με τα μέλη του Χορευτικού του Δήμου, συμμετείχε στο πρόγραμμα ενημέρωσης, στην Οδό Κωνσταντινουπόλεως- δήλωσε: «Κάναμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην ανακύκλωση, ποιοτικά διαφορετικό γιατί η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών θα γίνεται με το σύστημα της διαλογής στην πηγή. Ο προγραμματισμός μας είναι να επεκταθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και σε άλλα σημεία της πόλης με γωνιές ανακύκλωσης τριών και τεσσάρων ρευμάτων και με τους καφέ κάδους για την συλλογή οργανικών απορριμμάτων.

Είναι ένα στοίχημα που θέλουμε και πρέπει να το κερδίσουμε. Άλλωστε, θέλει τρόπο, δεν θέλει κόπο. 

Ευχαριστούμε τα μέλη του Χορευτικού του Δήμου μας και τον επικεφαλής Χρήστο Γιαννόπουλο για την συμβολή τους».

 

Με την λειτουργία των ημιυπόγειων κάδων ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας που μεταξύ των άλλων συμβάλουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου της Πάτρας.

 

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των ημιυπόγειων κάδων ανακύκλωσης καθώς και τη χωροθέτησή τους, οι δημότες μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου:

https://www.e-patras.gr/el/exypnoi-ypogeioi-kadoi-anakyklosis