Μετά την ολοκλήρωση της φετινής γόνιμης σεζόν των δημιουργικών καρναβαλικών εργαστηρίων που έλαβαν χώρο δίνοντας ζωή και γεμίζοντας παιδικά χαμόγελα και ευφάνταστες καρναβαλικές δημιουργίες τον χώρο των Παλαιών Σφαγείων, τα αποτελέσματα της δουλειάς των μαθητών των σχολείων (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων) εκτίθενται στην αίθουσα των εκδηλώσεων-καλλιτεχνικών δράσεων του πολυχώρου.

Η έκθεση που άρχισε το Σάββατο 18 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου, είναι προσβάσιμη για το κοινό καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών τις ώρες 8.00-14.00.

Στην έκθεση ο επισκέπτης μπορεί να δει τα αποτελέσματα της δουλειάς των μαθητών/τριών που επισκέφτηκαν και εργάστηκαν στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων κατά τη διάρκεια του ετήσιου προγράμματος. Γνώμονας της έκθεσης είναι η σύνδεση της τέχνης και συγκεκριμένα της μάσκας με το Καρναβάλι ως μέσο δημιουργικής έκθεσης. Η έκθεση των καρναβαλικών μασκών είναι χωροταξικά δομημένη σε τρεις πολυγωνικές κατασκευές και με τέτοιο τρόπο ώστε ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα διαφορετικής θέασης από οπτικές γωνίες σύμφωνα με τη θέση που αυτός θα έχει στην αίθουσα. Επίσης, ο τρόπος ανάρτησής τους μαζί με τις αντανακλάσεις του φωτός στις χρωματικές επιφάνειες, δίνουν την εντύπωση ότι οι μάσκες αιωρούνται και προσφέρουν την αίσθηση μιας αιθέριας ψευδαίσθησης ξεφεύγοντας από τον στατικό, σταθερό και περιοριστικό εκθεσιακό ρόλο. Έτσι ο επισκέπτης μπορεί εκτός από την περιήγησή του να φωτογραφίσει επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά τις δημιουργίες επιτυγχάνοντας ένα ιδιαίτερα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η έκθεση που διοργανώνει η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, είναι ένα τεκμήριο της δημιουργικής φετινής χρονιάς των εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν με την ιδανική και εξαιρετικά αρμονική συνεργασία της Διεύθυνσης Α/θμιας και της Διεύθυνσης Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Αχαϊας και των τμημάτων τους για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τα Πολιτιστικά θέματα και την καθοριστική συμμετοχή των μαθητών των σχολείων. Στο συναρπαστικό αυτό ταξίδι τα παιδιά (με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους) με ενθουσιασμό και χαρά συμμετείχαν ενεργά σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδύασε τη συμμετοχική διεργασία με την επιμόρφωση και την εξάσκηση έμπρακτων τεχνικών κατασκευής καρναβαλικής μάσκας, που αποκόμισαν από καταρτισμένους εκπαιδευτές, με την ψυχαγωγία.