Έκκληση στους φοιτητές και στους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας να συνεργαστούν με τις δυνάμεις της πόλης για να αντιμετωπίσουμε την αδικία που θα υποστεί το ΤΕΙ Πάτρας και η Πάτρα ολόκληρη, με το σχέδιο «Αθηνά», απηύθυνε ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με εκπροσώπους καθηγητών και εργαζομένων του ΤΕΙ, το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Απριλίου.

Ο κ. Δημαράς τόνισε τα εξής:

Μετά τα έκτροπα που συνέβησαν χθες στο ΤΕΙ Πάτρας, σας κάλεσα σήμερα για να πω ότι με αυτό τον τρόπο, με ένταση κι εκτροπές δεν λύνονται τα προβλήματα.

Μετά τη μετάβασή μας μαζί με φοιτητές και εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας στο Υπουργείο, υπήρξε προχθές το απόγευμα στην Πάτρα συνάντησή μου με 40 εκπροσώπους του ΤΕΙ Πάτρας, παρόντος του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ανδρέα Φίλια, για να συντονίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας για να αντιμετωπίσουμε την απειλή της συρρίκνωσης ενός από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης μας.

Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» ζημιώνει την Πάτρα κι αυτό το παραδέχτηκε ενώπιόν μου και ο έχων την ευθύνη του σχεδιασμού του προγράμματος, ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου, κ. Λάσκαρης.

Ενώ άλλα ΤΕΙ της χώρας πλήττονται, από το «ΑΘΗΝΑ», κατά 15%, το ΤΕΙ της Πάτρας πλήττεται κατά 50%.

Προσωπικά καταδικάζω τα επεισόδια που έγιναν χθες στο ΤΕΙ της Πάτρας. Το επαναλαμβάνω, δεν είναι τρόπος αυτός επίλυσης των προβλημάτων.

Δεν είναι σωστό, ενώ υπάρχει η συμμαχία του Δήμου, όλων των φορέων της πόλης, με την ακαδημαϊκή κοινότητα, να γίνεται κατάληψη στο Δήμο πλήττοντας έτσι αυτή την κοινή προσπάθεια που κάνουμε ενάντια στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καθίσουμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε το πώς θα δράσουμε από δω και πέρα.

Κάνω έκκληση σε όλους τους φοιτητές και σε όλους τους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας να συνεργαστούν με τις δυνάμεις της πόλης για να αντιμετωπίσουμε την αδικία που θα υποστεί το ΤΕΙ Πάτρας και η Πάτρα ολόκληρη, θυμίζω δε ότι ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας είναι κατά του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ»