«Φως εγένετο δια μέσου χρωστήρος και ψηφίδων» είναι ο τίτλος της έκθεσης Αγιογραφίας - Ψηφιδωτού του Παύλου Αποστολίδη και του Χαράλαμπου Σκιώτη, που εγκαινιάστηκε το πρωί της Τρίτης 16 Μαϊου  στην αίθουσα Κ7 του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 26 Μαΐου.

Η εκθαμβωτική ομορφιά της αγιογραφίας και του ψηφιδωτού ξεπροβάλλει σε μια μοναδική έκθεση προσφέροντας μια εμπειρία πνευματικής αναζωογόνησης για τους επισκέπτες. Ένας κόσμος πνευματικής και καλλιτεχνικής μαγείας έρχεται να ζωντανέψει στην πόλη μας.

Διάρκεια έκθεσης: 16 – 26 Μαΐου

Ώρες λειτουργίας για το κοινό: 09:00 – 14:00 (εκτός από Σάββατο και Κυριακή)

 

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς της έκθεσης

 

Παύλος Γ. Αποστολίδης

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1963. Είναι Συνταγματάρχης εν αποστρατεία, απόφοιτος της Σχολής Αγιογραφίας-Ψηφιδωτού της Ι.Μ. Πατρών και ασχολείται με το ψηφιδωτό.

Είναι απόφοιτος του 9ου ΕΠΑΛ στη συντήρηση έργων τέχνης και αποκατάστασης. Έχει πραγματοποιήσει ατομική έκθεση στην Πάτμο.

 

Χαράλαμπος Σκιώτης

Γεννήθηκε στην Μελβούρνη Αυστραλίας το 1970. Με καταγωγή από το Σπαρτοχώρι Μεγανησίου και κατοικεί στην Πάτρα. Εργάζεται στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων ως manager. Έχει κάνει σπουδές ζωγραφικής στον Οργανισμό Καλών Τεχνών - Καλλιτεχνική εταιρία Πατρών Γεωργίου και Αλεξάνδρου Αλισανδράτου, όπου διδάχθηκε σχέδιο και χρώμα.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Αγιογραφίας-Ψηφιδωτού της Ι.Μ. Πατρών και ασχολείται με την αγιογραφία. Είναι απόφοιτος του 9ου ΕΠΑΛ στη συντήρηση έργων τέχνης και αποκατάστασης. Τέλος, έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να απολαύσουν την ομορφιά και την πνευματική βαθύτητα των αγιογραφιών και των ψηφιδωτών.