δημαρχος 2022

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχεται καλό ξεκίνημα και καλή χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα σχολεία.

 

Σε σχετικό μήνυμά του, τονίζει:

«Ευχόμαστε καλή χρονιά στα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς τους, όλους τους ανθρώπους που κινούνται γύρω από το χώρο των σχολείων. Συγχρόνως όμως, επισημαίνουμε και τις δυσκολίες που συνεχίζει να περνάει η λαϊκή οικογένεια, γεγονός που επηρεάζει και τους μαθητές.

Παράλληλα, συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών, οι απαράδεκτες αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα που επηρεάζουν την λειτουργία των σχολείων μας, αφού δεν έχει γίνει καμιά αύξηση στην επιχορήγηση του Δήμου από την κυβέρνηση, ούτε επανήλθαν οι τιμές στην  ενέργεια στα προηγούμενα επίπεδα. Ταυτόχρονα και ενώ η επιδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να είναι παρούσα, η Κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει ούτε για την επαρκή στελέχωση των Δήμων με σχολικές καθαρίστριες, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να κόβουμε από άλλα έργα και υπηρεσίες, προκειμένου να έχουμε καθαριότητα για τα παιδιά μας.

Ως Δημοτική Αρχή της Πάτρας, κάνουμε τα πάντα ώστε τα σχολεία μας να λειτουργούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, είναι σε εξέλιξη η μελέτης αντιπυρικής προστασίας των σχολείων, ενώ παράλληλα,  γίνεται πρωτοβάθμιος έλεγχος αντισεισμικής προστασίας στην συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων του Δήμου μας.

Ενωμένοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και Δήμος, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να πάμε μπροστά, μαζί θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των σχολείων.

Εμείς στο μέτρο που μπορούμε θα αγωνιστούμε να υπάρχει εκείνο το κλίμα στα σπίτια, που θα βοηθά τα παιδιά, να έρχονται στο σχολείο, χωρίς άγχος.

Τέλος, σήμερα, η σκέψη όλων μας είναι στη Θεσσαλία, όπου τα σχολεία δεν άνοιξαν. Στέλνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες, που πλήρωσαν και πληρώνουν την αντιλαϊκή πολιτική, που αντιμετωπίζει τα μέτρα προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας ως κόστος».

 

 

Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών και Σχολικών Επιτροπών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπροσώπησαν σήμερα το πρωί τον Δήμαρχο Πατρέων, στα σχολεία του Δήμου μας.