ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8-3-2023

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για το έγκλημα που διαπράχθηκε στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου, συμμετείχε χθες σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Μια ολόκληρη πόλη βγήκε εξοργισμένη στους δρόμους και ένωσε τη φωνή της με τη φωνή των χιλιάδων που αυτές τις μέρες βροντοφωνάζουν το σύνθημα: «Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων, είπε:

«Πατραϊκέ λαέ, εκ μέρους του Δήμου μας, δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, να αποκαλυφθούν οι αιτίες του εγκλήματος, που οδήγησαν στο θάνατο τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας.

Δεν θα μείνουμε στην περιγραφή, το ανάθεμα για το τι γίνεται γύρω μας. Το έχουμε κάνει αυτό πολλές φορές.

Σήμερα, είναι θέμα τιμής, για τον καθένα από μας, για όλους μας, να πάμε πιο μπροστά. Να αποκαλύψουμε την αιτία. Να δούμε τη θεραπεία.

Είναι θέμα τιμής, να μην τρώμε κουτόχορτο και να πούμε ότι για το διαχρονικό έγκλημα στα Τέμπη, υπεύθυνο είναι ένα σύστημα, που για τα συμφέροντα των λίγων, θυσιάζει τη ζωή των πολλών. Τη δική μας ζωή.

Σ’ αυτό, το σύστημα  είχαν τη συνδρομή των πολιτικών του στηριγμάτων. Αυτά, μαζί με τους ανταγωνισμούς των συμφερόντων, δεν επιτρέπουν κεντρικό σχεδιασμό, που να είναι προς όφελος του λαού.

Είναι θέμα τιμής να υπερασπιστούμε την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας. Να έχουν εκπαίδευση, να έχουν δουλειά, να έχουν ζωή.

Και όχι τη ζωή της ανασφάλειας, της φτώχειας, της ανεργίας, των εξαρτήσεων.

Είναι θέμα τιμής για παράδειγμα, να πούμε ότι και για την ανεπάρκεια του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ευθύνεται η εμπορευματοποίησή του, η υποχρηματοδότησή του, η υποστελέχωσή του, με συνέπεια τους τεράστιους κινδύνους για τη ζωή μας. Όλα αυτά τα γνωρίσαμε την περίοδο της πανδημίας και συνεχίζονται ακόμα και σήμερα.

Είναι θέμα τιμής, να αποκαλύψουμε τις αιτίες, που δεν έχει γίνει στην πόλη μας, το σύνολο των υποδομών, που απαιτούνται κι έχει ανάγκη.

Οφείλουμε να γνωρίζουμε τα εμπόδια που ορθώνει το σύστημα κάθε μέρα στη ζωή μας. Η ανεργία, η υποστελέχωση του Δήμου, το γεγονός ότι αντί να δίνουν στο Δήμο κάθε χρόνο, τα 91 εκατ. ευρώ που δικαιούται, δίνουν 23 εκατ.

Όλα τα παραπάνω οφείλονται στο ότι χρηματοδοτούν με τα δικά μας χρήματα, τα συμφέροντα των λίγων, την ατομική ευτυχία των λίγων.

 

Πατραϊκέ λαέ,

Είναι θέμα τιμής για όλους μας, να στέλνουμε κάθε μέρα μήνυμα, ότι καταλαβαίνουμε, γνωρίζουμε τις αιτίες, δεν χαζέψαμε και θα μας βρουν μπροστά τους.

Κουμάντο μπορούν και πρέπει να κάνουν οι πολλοί. Αυτοί που χτίζουν τον τόπο μας και όχι μια χούφτα παράσιτα, που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας».